Product toegevoegd aan winkelmand

Heling


Filter nieuwsberichten

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Utrechtse politie en gemeente in actie tegen heling fietsen

  02 november 2017

  De politie en de gemeente in Utrecht voeren tot het eind van het jaar controles uit om gestolen fietsen op te sporen. Heling van gestolen fietsen is een groot probleem en bovendien zijn helers strafbaar. Politie en gemeente willen dat er minder gestolen fietsen worden doorverkocht.

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  Campagne 'Stop heling' in de Elfsteden

  17 oktober 2017

  Politie en 11 Friese gemeenten zijn deze week gestart met een campagne waarin ze inwoners oproepen waardevolle eigendommen te registreren. Met de registratie van waardevolle goederen via de app Stop Heling is de kans groter dat de dieven en helers worden gepakt.

  lees meer

  Goede registratie maakt heling lastiger

  05 oktober 2017

  Steeds meer gestolen goederen worden opgespoord en teruggegeven aan de eigenaar. Dat blijkt uit gegevens van het Digitale Opkoop Register die BNR heeft opgevraagd. Ook wordt het voor criminelen steeds moeilijker om gestolen spullen te verkopen aan tweedehands-winkels.

  lees meer

  CCV publiceert overzicht van gemeenten met Digitaal Opkopers Loket (DOL)

  17 augustus 2017

  Het CCV publiceert een lijst met gemeenten die zijn aangesloten bij het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Ook is te zien van welke gemeenten de aanvraag voor aansluiting op het DOL in behandeling is. Het Digitaal Opkopers Loket van het CCV maakt het registreren van opkopers gemakkelijker voor gemeenten. Opkopers zijn wettelijk verplicht zich bij de gemeente te melden als opkoper.

  lees meer

  Inschrijving Hein Roethofprijs 2017 van start

  26 april 2017

  Kent u een goed Nederlands initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan snel aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar krijgt 20.000 euro om het project verder uit te bouwen en een kunstwerk.

  lees meer