Product toegevoegd aan winkelmand

Heling


Filter nieuwsberichten

  Taskforce maakt jacht op rondreizende buitenlandse roversbendes in Brabant

  16 juli 2019

  Opsporingsdiensten krijgen maar moeilijk grip op de rondreizende Oost-Europese roversbendes uit het buitenland. De rondreizende bendes komen met maar één doel de grens over gereden: Nederlanders zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld afhandig maken. Afgelopen week hadden ze het nog op pinnende bejaarden in Milheeze en Deurne gemunt.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Gemeentes veiliger door toezicht via digitaal opkopersloket

  24 april 2019

  Het digitaal opkopersloket (DOL) en bijbehorend register (DOR) geven gemeentelijke toezichthouders steeds beter overzicht van opkopers en de producten die zij in- en doorverkopen. Dit leidt tot de vangst van gestolen goederen, ontmoedigt heling én maakt gerichte controles mogelijk die zwaardere criminaliteit tegengaan. Twee boa’s vertellen in Toezine hoe zij het loket en het register inzetten om hun gemeente veiliger te maken.

  lees meer

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer

  Nieuwe wet moet cybercrime beter bestrijden

  01 maart 2019

  De wet Computercriminaliteit III is vandaag in werking getreden. Justitie en politie krijgen hierdoor nieuwe bevoegdheden waarmee computercriminaliteit beter kan worden bestreden. "Door sneller en effectiever te kunnen optreden, wordt Nederland veiliger", aldus de rijksoverheid.

  lees meer

  Nieuwe e-learning voor boa's over controle opkopers

  06 december 2018

  Er is een nieuwe gratis e-learning op deze website beschikbaar voor boa’s die belast zijn met de controle op de naleving van de registratieplicht van opkopers. De digitale training Opkoperscontrole gaat onder meer in op het voorbereiden en uitvoeren van een controle, de bevoegdheden die daarbij ingezet mogen worden en de wettelijke kaders die gelden.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer