Product toegevoegd aan winkelmand

Heling


Ook winkels in Amsterdam krijgen track en trace van producten

Hoe zet je track en trace in om diefstal en overvallen te voorkomen? Colin Voetee, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) vertelde het donderdagavond in het tv-programma EditieNL op RTL4.


In oktober 2017 startte het CCV samen met winkelketen Primera met een gps-volgsysteem bij tabaksartikelen. 'Een dief of overvaller gooit een laken op de grond en gooit alle pakjes sigaretten erop. We hopen dan dat ook ons pakje met track en trace erbij zit", legde Voetee uit in het tv-programma. Zodra een pakje de winkel verlaat, treedt het volgsysteem in werking. "In een straat in Amsterdam gaan we meerdere winkels van track en trace apparatuur voorzien. We breiden het uit naar geld, parfum, juwelen en vele andere goederen", vertelde de CCV-adviseur.

E-bikes met gps-volgsysteem

Overigens is het CCV niet de enige die met dit opsporingssysteem werkt. In het programma werd ook aandacht besteed aan grote fietsenmerken die een gps-volgsysteem inbouwen in hun e-bikes. Via een app op de smartphone ziet de eigenaar dat zijn fiets wordt meegenomen. Vervolgens kan op de telefoon worden gevolgd waar de dief met de fiets heen gaat. Er kan ook een abonnement bij een opsporingsbureau worden afgesloten dat er voor zorgt dat de fiets terugkomt bij de eigenaar.

Lees ook: