Product toegevoegd aan winkelmand

Hein Roethofprijs


Filter nieuwsberichten

  45 projecten dingen mee naar de Hein Roethofprijs

  19 april 2019

  In totaal 45 projecten zijn ingezonden voor de Hein Roethofprijs. Deze prijs is in het leven geroepen door het ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt iedere 2 jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. De winnaar wordt op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bekendgemaakt.

  lees meer

  Gezocht: wereldverbeteraars

  21 februari 2019

  Weet je waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Actie. Met alle energie en enthousiasme die je in je hebt op een goed doel afstevenen. Met doorzettingsvermogen, een positieve instelling en intens vertrouwen in jezelf en/of je team. Dat zijn enkele kwaliteiten die ik bij wereldverbeteraars zie. En wereldverbeteraars … die zoeken we nu net.

  lees meer

  Adryo Toorians van de gemeente Tilburg: “Door de Hein Roethofprijs kregen we aandacht uit het hele land”

  06 februari 2019

  Adryo Toorians was heel blij toen hij als projectleider van de gemeente Tilburg de Hein Roethofprijs in 2015 in ontvangst mocht nemen. Vooral ook door het jurycommentaar dat zo’n simpel idee als de BuurTent zulke goede resultaten oplevert. “We kregen door de prijs aandacht uit het hele land. We zijn door veel gemeenten benaderd en die hebben ieder op hun eigen manier de BuurTent overgenomen.”

  lees meer

  Secondant: Straatrovers zijn opvallend jong en actief

  30 januari 2019

  Vergeleken met andere plegers van high impact crimes– woninginbrekers en overvallers – zijn straatrovers een opvallende groep. Dit schrijven onderzoekers van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) in Secondant. Zo beginnen zij hun criminele carrière vaak al vroeg en de recidive onder deze groep is relatief hoog. Waarin verschillen straatrovers van andere HIC-daders en wat betekent dit voor de aanpak van deze groep?

  lees meer

  Secondant: ‘Het begint ermee dat je kennis in huis hebt’

  28 januari 2019

  De grootste bedreiging voor de weerbaarheid van onze samenleving, is dat de Nederlandse overheid op technologisch gebied ver achterloopt op het bedrijfsleven, zegt Krishna Taneja van TNO in Secondant. “Bij de overheid ontbreekt het gevoel van noodzaak om snel te ontwikkelen.”

  lees meer

  Eindhoven zet BuurTent in na overvallen

  12 december 2018

  Naar aanleiding van enkele overvallen in Eindhoven besloot de gemeente op door politie aangewezen hotspots een gerichte actie te houden. Daarom werd zaterdag een zogenaamde BuurTent opgezet op het Belgiëplein. Hier kregen het winkelend publiek, winkeliers en buurtbewoners informatie kregen over het voorkomen van overvallen en woninginbraken.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer