Product toegevoegd aan winkelmand

Hein Roethofprijs


Filter nieuwsberichten

  Gezocht: wereldverbeteraars

  21 februari 2019

  Weet je waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Actie. Met alle energie en enthousiasme die je in je hebt op een goed doel afstevenen. Met doorzettingsvermogen, een positieve instelling en intens vertrouwen in jezelf en/of je team. Dat zijn enkele kwaliteiten die ik bij wereldverbeteraars zie. En wereldverbeteraars … die zoeken we nu net.

  lees meer

  Adryo Toorians van de gemeente Tilburg: “Door de Hein Roethofprijs kregen we aandacht uit het hele land”

  06 februari 2019

  Adryo Toorians was heel blij toen hij als projectleider van de gemeente Tilburg de Hein Roethofprijs in 2015 in ontvangst mocht nemen. Vooral ook door het jurycommentaar dat zo’n simpel idee als de BuurTent zulke goede resultaten oplevert. “We kregen door de prijs aandacht uit het hele land. We zijn door veel gemeenten benaderd en die hebben ieder op hun eigen manier de BuurTent overgenomen.”

  lees meer

  Secondant: ‘Het begint ermee dat je kennis in huis hebt’

  28 januari 2019

  De grootste bedreiging voor de weerbaarheid van onze samenleving, is dat de Nederlandse overheid op technologisch gebied ver achterloopt op het bedrijfsleven, zegt Krishna Taneja van TNO in Secondant. “Bij de overheid ontbreekt het gevoel van noodzaak om snel te ontwikkelen.”

  lees meer

  Eindhoven zet BuurTent in na overvallen

  12 december 2018

  Naar aanleiding van enkele overvallen in Eindhoven besloot de gemeente op door politie aangewezen hotspots een gerichte actie te houden. Daarom werd zaterdag een zogenaamde BuurTent opgezet op het Belgiëplein. Hier kregen het winkelend publiek, winkeliers en buurtbewoners informatie kregen over het voorkomen van overvallen en woninginbraken.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer

  “Feilichheid? Wy dogge mei!”

  30 augustus 2018

  “Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!” De oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het CCV ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen zijn geselecteerd.

  lees meer

  Win een CCV'er!

  05 juli 2018

  Je hebt in je dagelijks werk zoveel losse eindjes waar je niet aan toekomt. Je baalt ervan want ze verdienen je aandacht. Win daarom nu 1, 2 of meer weken een CCV’er in huis die je werk uit handen neemt. Lees snel verder.

  lees meer