Product toegevoegd aan winkelmand

Hein Roethofprijs


45 projecten dingen mee naar de Hein Roethofprijs

In totaal 45 projecten zijn ingezonden voor de Hein Roethofprijs. Deze prijs is in het leven geroepen door het ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt iedere 2 jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. De winnaar wordt op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bekendgemaakt. 

€ 10.000 voor winnaar

De genomineerden en de winnaar krijgen media-aandacht, landelijke waardering en een korte film van het project voor hun eigen communicatie-activiteiten. Bovendien inspireren deze projecten anderen om elders soortgelijke projecten op te zetten.  De winnaar ontvangt ook € 10.000 om het project uit te bouwen of te versterken.

Aanwezig zijn bij de uitreiking van de Hein Roethofprijs? Meld je aan voor het jubileumcongres 'Het CCV: houd(t) je veilig'. Naast de uitreiking is de hoofdspreker Bart Somers, burgemeester van Mechelen. 20 jaar geleden was het Vlaamse Mechelen een onveilige, verarmde stad waar de middenklasse wegtrok. Nu wint de multiculturele stad in het hart van België prijs na prijs. Verder zijn er 6 workshops en is de lancering van Cyber24. Het congres is gratis. Meld je aan!