Product toegevoegd aan winkelmand
 

Grote steden


Netwerkdagen Grote Steden - Rotterdam 2014

Op 20 en 21 november vonden de Netwerkdagen Grote Steden plaats in Rotterdam. De thema’s van de dagen waren: Radicalisering, Naleving en Decentralisaties in het sociale domein in relatie tot veiligheid. Van deze Netwerkdagen is onderstaand verslag gemaakt.

Op het programma stonden onder andere de volgende presentaties:

  • De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb presenteerde een brief van het Rotterdams college over de intensivering van de aanpak van radicalisering.
  • Inleiding radicalisering door Bertjan Doosje, Leerstoel Radicaliseringsstudies Universiteit van Amsterdam.
  • Naleving van regels, hoe dat te verbeteren? Met inleidingen door Emile Goyvaerts (directie Veiligheid) en Antoinette Kalkman (schrijfster van het boek 'Schuld & Boete').
  • De bestuurlijke verantwoordelijkheden bij de komende decentralisaties in het sociale domein én het belang van veiligheid door Pieter Tops, hoogleraar bestuurskunde Tilburg University en verbonden aan de Politieacademie. Hierbij kwam ook het nieuwe onderzoek 'Wijkaanpak en ondermijnende criminaliteit' aan bod.
  • De Rotterdamse aanpak bij de decentralisaties in het sociale domein. Richard Scalzo en David Berg gaan in op de rol van de sociale wijkteams bij wijkveiligheid en de Rotterdamse introductie van Persoonsgebonden Aanpak (PGA) Experts.

Bestanden

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid