Product toegevoegd aan winkelmand
 

Grote steden


Netwerkdagen Grote Steden - Leeuwarden 2015

Op 19 en 20 november werden de netwerkdagen grote steden gehouden in Leeuwarden. Aan bod kwamen de thema's verwarde personen en vluchtelingen en veiligheid.

Burgemeester Crone van Leeuwarden stelt ten aanzien van verwarde personen dat er in principe capaciteit genoeg is voor deze mensen. ''Door de bezuinigingen moeten we eerst goed nagaan om hoeveel personen het concreet gaat. Dan kunnen we een gericht aanbod hiervoor doen. Hoeveel hebben we nodig en voor welke categorie personen?'', aldus Crone. Deze discussie moet met de instellingen gevoerd worden. Daar is Leeuwarden nu mee bezig. 

Over het onderwerp vluchtelingen en veiligheid meldt de burgemeester dat er twee opvanglocaties in Leeuwarden zijn voor in totaal zeshonderd vluchtelingen. In Grouw zitten daarnaast nog eens tweehonderd mensen. Over dit onderwerp spreekt ook burgemeester Kompier van de gemeente Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt. 

Tevens werden er presentaties gegeven door onder meer Sjef Czyzewski, lid van aanjaagteam verwarde personen, Dick van der Laar en Moira Galloway van het COA en Laurens van der Varst van het COT-instituut. Uiteraard was er veel ruimte voor gesprekken en discussies. 

Bestanden

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid