Product toegevoegd aan winkelmand
 

Grote steden

Actieprogramma Wijkveiligheid gemeente Rotterdam

Met dit actieprogramma pakt Rotterdam de wijkveiligheid integraal aan. Meer toezicht in de wijken, krachtig handhaven waar nodig en meer buurtbetrokkenheid en sociale controle, zorgen voor een leefbare en aantrekkelijke stad voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Beschrijving

Het integrale Actieprogramma Wijkveiligheid 'Schoon. Heel. Veilig.' is tot stand gekomen in samenspraak met vele partijen in de stad die dagelijks werken aan een schoon en veilig Rotterdam.

De doelstellingen voor 2018 van het actieprogramma zijn:

  • De gemiddelde score in Rotterdam op veiligheidsbeleving binnen het wijkprofiel is in 2018 verbeterd ten opzichte van 2014.
  • Het veiligheidsniveau Rotterdam is in 2018 omhoog gegaan. De veiligheidsindex binnen het wijkprofiel heeft dan een gemiddelde score hoger dan 100.
  • De wijken die in 2014 onder het gemiddelde veiligheidsniveau (100) scoren laten in 2018 gemiddeld een verbetering zien.
  • De 5 laagst scorende wijken op het Wijkprofiel van 2014 (Hillesluis, Afrikaanderwijk, Tarwewijk, Bloemhof en Tussendijken) laten in 2018 een stijging van 5 punten op de veiligheidsindex binnen het wijkprofiel zien.

Organisatie

Gemeente Rotterdam

Bestanden