Product toegevoegd aan winkelmand
 

Grote steden

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

Actieprogramma Wijkveiligheid gemeente Rotterdam

27 januari 2016

Met dit actieprogramma pakt Rotterdam de wijkveiligheid integraal aan. Meer toezicht in de wijken, krachtig handhaven waar nodig en meer buurtbetrokkenheid en sociale controle, zorgen voor een leefbare en aantrekkelijke stad voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

lees meer

Een nacht op pad met horecastewards in Rotterdam

05 april 2014

Wat houdt het werk van horecastewards in een grote stad als Rotterdam tijdens een uitgaansavond in? CCV-projectleider Mirjam Prinsen en Joeri Vig ondervonden het op zaterdag 5 april toen ze een avond meeliepen.

lees meer

De Amsterdamse aanpak van veelplegers werkt; nu vasthouden!

25 februari 2014

Om de stad veiliger te maken pakt de gemeente Amsterdam 600 plegers van high-impact delicten zoals woninginbraken, straatroof en overvallen aan. De daders moeten van de straat en uit de criminaliteit. En de gemeente wil voorkomen dat broertjes en zusjes hun slechte voorbeeld volgen.

lees meer

Evaluatie Veilig@Breda

09 januari 2013

Evaluatie van stadsmariniers in Breda die bijna twee jaar in functie zijn. De stadsmarinier wordt in de wijken als zeer positief ervaren.

lees meer

Top 600 aanpak in Amsterdam

01 januari 2012

De Amsterdamse Top 600 is een integrale aanpak waaraan ruim dertig organisaties verbonden zijn. Binnen de integrale aanpak onderscheiden we drie pijlers: lik op stuk, zorg en instroombeperking.

lees meer