Product toegevoegd aan winkelmand

Geweld tegen ondernemers


Geweld tegen ondernemers

Iedere dag worden 600 medewerkers in winkels geconfronteerd met agressie en geweld. Agressief gedrag van klanten en overvallen zijn de meest voorkomende vormen van geweld in het bedrijfsleven.

Zware overvallen

Door nauwe samenwerking tussen de politie, banken en justitie is het aantal overvallen op geldautomaten spectaculair gedaald.

Stappenplan

Hoe voorkomt u dat een klant agressief wordt? Wat doet u als een overvaller in de zaak staat? Hoe vangt u een werknemer op die slachtoffer is geworden?

Het CCV-stappenplan met praktische hulpmiddelen helpt u om passende maatregelen in te nemen.

“De psychische gevolgen van geweld zijn ingrijpend en ook de materiële schade voor ondernemers is vaak groot. Neem daarom tijdig maatregelen om geweld voor te zijn.”

- Marjolijn van Hest CCV-adviseur

360CCV app

Het CCV ontwikkelde samen met Koninklijke Horeca Nederland en Detailhandel Nederland een nieuwe virtuele training: de 360CCV app. De training, die is gemaakt voor horeca- en winkelpersoneel, gaat in op overvallen, winkelcriminaliteit, predictive profiling, straatroof en babbeltrucs.

De films bootsen een gevaarlijke situatie zo natuurlijk mogelijk na, zoals bijvoorbeeld een overval in de film hieronder. Hierdoor is de impact groot en is er meer kans dat men, na het zien van de film, maatregelen neemt. De app is te vinden als '360CCV' in de app store en play store.

Arbowet

Als ondernemer bent u verplicht om uw medewerkers te beschermen tegen agressie, geweld en pesten. Dit staat in de Arbowet. Iedere branche geeft haar eigen invulling in een arbocatalogus: hierin beschrijven werkgevers en werknemers hoe te voldoen aan de Arbowet.

Op de website www.arboportaal.nl staat meer informatie over de Arbowet. Hier kunt u ook zien of uw branche een arbocatalogus voor geweld heeft.

Links