Product toegevoegd aan winkelmand
 

Geweld in het openbaar vervoer


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: Hoe houden we het internet schoon?

  09 mei 2023

  Om het gebrek aan online bevoegdheden van burgemeesters te tackelen, werken overheid en internetsector nauw samen aan regels waarmee schadelijke content kan worden geweerd. Dit ter voorbereiding op de Digital Service Act.

  Lees meer

  Praktische hulp bij vroegsignalering jongeren

  09 mei 2023

  Wil je weten hoe je vroegsignalering van jongeren die in de problemen dreigen te raken in jouw gemeente goed organiseert en opvolgt? Gebruik dan de nieuwe handreiking ‘Zó krijg je samen zicht op jongeren’ van het CCV.

  Lees meer

  Secondant: De straffende officier van justitie

  02 mei 2023

  Al meer dan 10 jaar bestaat de strafbeschikking. Daarmee legt niet de rechter, maar de officier van justitie een straf op. De gedachte is dat dan minder verdachten de gang naar de rechter maken. Dan hebben rechters het minder druk. Bert Berghuis kijkt in zijn nieuwe column in Secondant of de strafbeschikking in de praktijk goed werkt.

  Lees meer

  ToeZine: Barrièremodel zet zoden aan de dijk voor toezicht kunstgras

  02 mei 2023

  Hoe voorkom je misstanden met kunstgrasvelden? 5 omgevingsdiensten onderzochten het recent met een barrièremodel. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat kunstgrasvelden geen schade meer opleveren voor het milieu. Dankzij het model kregen zij inzicht in de keten van kunstgrasmatten – van aanleg tot verwerking – en dus ook in wat er nodig is om…

  Lees meer

  Meer inzicht in vakantieparken door dashboard Zicht op Ondermijning

  01 mei 2023

  Nederland kent veel vakantieparken. Veel van die parken gaan met de tijd mee en weten aantrekkelijk te blijven voor toerisme en recreatie. Maar er zijn ook parken die langzaam hun aantrekkingskracht verliezen en beginnen te verloederen. Die parken kunnen dan een ander publiek gaan trekken, soms met dubieuze bedoelingen. Die vakantieparken lopen het…

  Lees meer

  KIJKTIP 4 mei 20.45: Film ‘Allemaal gelijk?’ op ESPN

  01 mei 2023

  In de film ‘Allemaal Gelijk?’ brengt tv-presentator Humberto Tan racisme en discriminatie in het amateur- en betaald voetbal vanuit verschillende perspectieven in beeld. Sportzender ESPN ondersteunt het tegengaan van racisme en discriminatie in de sport en zend daarom op 4 mei om 20.45 uur de film ‘Allemaal Gelijk’ uit.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid