Product toegevoegd aan winkelmand
 

Geweld in het openbaar vervoer

Documenten

Filter zoekresultaten

Geweldsincidenten in 2021 gestegen

29 november 2022

Het aantal geweldsincidenten tegen NS personeel is afgelopen jaar gestegen met 12 procent. Het ging dan om bedreigingen,spugen,fysiek geweld en aanrandingen. In 2020 werden ruim 660 meldingen gedaan waarbij dat er vorig jaar 744 meldingen waren.

lees meer

Pilot met regionaal reisverbod openbaar vervoer

29 november 2022

In 2021 zijn er in het openbaar vervoer 2327 incidenten gemeld. In 2020 ging het nog om 2083 gevallen. Om deze toename te keren wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden om veroorzakers uit het openbaar vervoer te weren. Een landelijk OV-verbod is nog niet mogelijk, maar men gaat wel experimenteren met een regionaal OV-verbod.

lees meer

Schadevergoeding bij geweld en agressie in het openbaar vervoer

29 november 2022

Tegen misdragingen in het OV wordt streng opgetreden, onder andere door medewerkers van het openbaar vervoer en boa’s. Deze inzet van personeel is kostbaar. De reiziger die zich misdraagt krijgt hiervoor de rekening gepresenteerd. Deze rekening kan in het openbaar vervoer oplopen tot €313.

lees meer

OV-verbod bij wapenbezit in Rotterdam

01 april 2021

Sinds 1 april 2021 kunnen reizigers die in de voertuigen of stations van de RET worden aangetroffen met een wapen, een OV-reisverbod opgelegd krijgen. Het verbod is in lijn met de aanpak van wapengeweld van gemeente Rotterdam.

lees meer

Samen investeren in sociale veiligheid

27 maart 2020

In 2019 verkende het CCV, in opdracht van het ministerie van IenW, de mogelijkheden voor de landelijke uitwisseling van incidenten tussen vervoerders onderling en met de politie. Een goede uitwisseling is een voorwaarde voor goed informatie-gestuurd beleid.

lees meer

Voortgang integraal actieprogramma sociale veiligheid in het ov

05 juli 2018

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, S. van Veldhoven-van der Meer informeert namens de minister van Justitie en Veiligheid (JenV) de Tweede Kamer over de voortgang van het integraal actieprogramma sociale veiligheid in het openbaar vervoer (ov) en over de voortgang en uitvoering van een aantal moties en toezeggingen op het gebied van sociale veiligheid in het ov.

lees meer