Product toegevoegd aan winkelmand
 

Georganiseerde criminaliteit en ondermijning

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

En ineens zijn ze weg...

24 maart 2022

Zorgen om kinderen die ineens verdwijnen naar andere landen in Europa. Hoe kunnen we deze situaties voorkomen? Lees het blog van Marjon den Breems.

lees meer

Tilburgse aanpak ondermijnende criminaliteit

17 februari 2022

Ondermijnende criminaliteit is volop aanwezig in onze samenleving. Het is niet ver van ons bed, maar juist dichtbij: het huis in de straat met de afgeplakte ramen, de kapsalon die altijd is gesloten, een kennis zonder werk, maar wel met een gloednieuwe auto en luxe reizen. De gemeente Tilburg wil dat iedereen zich veilig voelt in onze stad. Maar ook dat burgers en ondernemers zich houden aan wetten, regels en verplichtingen. Daarom zetten ze hard in op de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

lees meer

Project Ophis in Rijswijk

22 december 2017

Ondermijning gedijt bij gedogen, dus project Orphis pakt de ondermijning in de Rijswijkse Plaspoelpolder aan dáár waar ondermijning zelf vaak ook begint: met de minder grote vergrijpen.

lees meer

Aanpak ondermijning Rotterdam-Zuid

23 november 2017

In Rotterdam weten ze van aanpakken. De aanpak van ondermijning in Rotterdam-Zuid is in drie jaar tijd een groot succes gebleken. De kern van dit succes? Niet de symptomen bestrijden, maar het probleem aan de basis aanpakken. En daar de tijd voor nemen.

lees meer

Project Fabricius in havengebied IJmuiden

31 oktober 2017

De ambitie van project Fabricius was een veilig havengebied. En om het veilig te houden, een vruchtbaar ondernemersklimaat, waar de georganiseerde criminaliteit geen voet meer aan de grond krijgt.

lees meer