Product toegevoegd aan winkelmand

Georganiseerde criminaliteit en ondermijning


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  CCV neemt hackers mee naar de Landelijke Veiligheidsdag

  17 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is weer aanwezig op de Landelijke Veiligheidsdag. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur op de pleinen in het centrum van Almere. Het hoofdthema is cyberveiligheid.

  lees meer

  Politie ziet steeds meer cybercrime in plaats van traditionele criminaliteit

  16 mei 2019

  De geregistreerde criminaliteit in Nederland is in 2018 opnieuw gedaald, met 6,1 procent. In de tweede helft van 2018 echter, lijkt een einde te komen aan de jarenlange daling van geregistreerde misdrijven. Dit blijkt uit het jaarverslag van de politie. Verder ziet de politie de ontwikkeling zich doorzetten van zichtbare criminaliteit, naar meer onzichtbare vormen van criminaliteit.

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Inbrekers in de startblokken voor meivakantie

  17 april 2019

  Lekker naar buiten of naar familie met Pasen, op Koningsdag feestvieren op straat en misschien even ertussenuit in binnen- of buitenland. De meivakantie is dit jaar een aaneenschakeling van momenten waarop we liever niet binnen blijven. Maar let op: inbrekers staan juist op deze dagen in de startblokken om toe te slaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) waarschuwt voor een verhoogde kans op inbraken en adviseert om extra alert te zijn en woningen goed af te sluiten.

  lees meer

  Het CCV helpt kleine gemeenten bij verbeteren informatiepositie

  12 april 2019

  Werk je bij een gemeente met minder dan 100.000 inwoners? En wil je betere sturingsinformatie, of heb je behoefte aan beleid op een (relatief) nieuw fenomeen in je gemeente? Als je niet alleen vragen hebt, maar ook actief wilt bijdragen aan antwoorden en oplossingen, meld je dan aan voor een brainstormsessie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

  lees meer

  Secondant: Kleine eilanden, grote problemen

  10 april 2019

  De afgelopen jaren hebben de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) flink ingezet op criminaliteitsbestrijding, maar sommige criminaliteitsproblemen blijken hardnekkig en onderbelicht. De veelsoortigheid van de criminaliteit op de BES-eilanden vraagt om een hoog niveau van interdisciplinaire samenwerking, meldt het Veiligheidsbeeld BES 2018. Secondant staat stil bij de huidige veiligheidsproblemen op de BES-eilanden en de mogelijke interventies.

  lees meer

  Raad van State adviseert kabinet over rol gemeenten in aanpak ondermijning

  03 april 2019

  Gemeenten willen in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit intensiever persoonsgevoelige informatie kunnen delen om ondermijning tegen te gaan. De Raad van State stelt in een nieuw advies dat het uitbreiden van de openbare-ordetaak van burgemeesters daarop ‘geen passend antwoord’ is. Bestaande bevoegdheden die gemeenten al hebben zouden volgens de Raad kunnen worden ingezet. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan intensievere samenwerking tussen gemeenten, politie, justitie en andere instanties.

  lees meer