Product toegevoegd aan winkelmand

Georganiseerde criminaliteit en ondermijning


Filter nieuwsberichten

  Secondant: Terrorismeverdachten hebben vaak een crimineel verleden

  17 juli 2019

  Sinds kort is meer bekend over de kenmerken van Nederlandse terrorismeverdachten, dankzij uitkomsten van onderzoek naar terrorismeverdachten in Nederland. Onderzoekers van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) schrijven in Secondant dat terrorismeverdachten in veel opzichten sterk lijken op verdachten van andere soorten misdrijven.

  lees meer

  Taskforce maakt jacht op rondreizende buitenlandse roversbendes in Brabant

  16 juli 2019

  Opsporingsdiensten krijgen maar moeilijk grip op de rondreizende Oost-Europese roversbendes uit het buitenland. De rondreizende bendes komen met maar één doel de grens over gereden: Nederlanders zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld afhandig maken. Afgelopen week hadden ze het nog op pinnende bejaarden in Milheeze en Deurne gemunt.

  lees meer

  ToeZine: App als nieuw wapen tegen criminaliteit in jachthavens

  09 juli 2019

  In jachthavens heeft handhaving lange tijd op een laag pitje gestaan. Dat maakt ze interessant voor criminelen en daarmee broedplaatsen voor ondermijning. De app ‘Regelgeving in jachthavens’ moet de handhaving makkelijker maken. Deze app helpt behalve handhavers ook jachthaveneigenaren, en is bovendien nuttig voor booteigenaren.

  lees meer

  Secondant: Ondermijnende criminaliteit, wel of niet melden?

  03 juli 2019

  Hennepteelt, illegale prostitutie, het produceren of verkopen van harddrugs. Het gebeurt in buurten en bewoners zien dit ook regelmatig. Maar van de burgers die weet hebben van ondermijnende criminaliteit in hun buurt meldt maar een beperkt deel dat ook bij de instanties, schrijft onderzoeker Jolijn Broekhuizen in Secondant.

  lees meer

  Apeldoorns raadslid krijgt eerste veiligheidsscan woning

  01 juli 2019

  “Hoewel een nieuwbouwappartement makkelijker is te scannen dan bestaande bouw, zijn er ook hier verbeterpunten.” Aan het woord is Michael de Man, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Hij neemt de veiligheid van de woning van raadslid Jan Dirk van der Borg in Apeldoorn onder de loep. Van der Borg is vrijdag 28 juni het eerste raadslid bij wie de woningscan van het CCV wordt afgenomen.

  lees meer

  Nieuw barrièremodel 'Mobiel banditisme Verenigd Koninkrijk' online

  21 juni 2019

  Veel gemeenten hebben last van malafide klusjesmannen uit Groot-Brittannië en Ierland. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft hun werkwijze met behulp van het barrièremodel 'Mobiel banditisme Verenigd Koninkrijk' in beeld gebracht. Door het model wordt duidelijk hoe gemeenten en andere veiligheidspartijen deze criminelen het beste kunnen aanpakken.

  lees meer

  Nederland wereldwijd marktleider XTC op Darkweb

  20 juni 2019

  De omzet van online drugsmarkten als Dreammarket en Wallstreet is de afgelopen jaren enorm gegroeid. "Tussen 2013 en 2016 is het aantal advertenties verdubbeld, het aantal transacties verdriedubbeld en de omzet verzesvoudigd", zo zegt TNO-onderzoeker Rolf van Wegberg.

  lees meer