Product toegevoegd aan winkelmand

Georganiseerde criminaliteit en ondermijning


Expertteam ondermijning

Nu de georganiseerde misdaad in Nederland steeds gerichter wordt aangepakt, zoeken criminelen nieuwe manieren om invloed uit te oefenen en zo hun activiteiten veilig te stellen. Bijvoorbeeld door te infiltreren in de lokale politiek. Het expertteam ondermijning helpt gemeenten om criminele infiltratie in de lokale politiek te voorkomen. 

Vragen van gemeenten en politieke partijen onderzoeken

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 levert het expertteam graag een bijdrage aan de weerbaarheid van de lokale politiek tegen ondermijning en georganiseerde criminaliteit. Vertegenwoordigers van gemeenten, zoals burgemeesters en griffiers, en politieke partijen kunnen het expertteam in concrete gevallen om advies vragen, een casus voorleggen of bijvoorbeeld vragen om bemiddeling. Het expertteam geeft ook voorlichting over mogelijke preventieve maatregelen. 

Samenwerking 

Het expertteam ondermijning is een samenwerking tussen het CCV en het lectoraat ondermijning van Avans Hogeschool. Het is ontstaan op initiatief van CCV-directeur Patrick van den Brink en lector ondermijning Emile Kolthoff. 

Meer informatie

Meer weten over het expertteam? Neem contact op met CCV-directeur Patrick van den Brink voor meer informatie.