Product toegevoegd aan winkelmand
 

Georganiseerde criminaliteit en ondermijning

Documenten

Filter zoekresultaten

Koers bepalen

28 december 2022

In Nederland is meer bewustwording over de noodzaak om georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Dat blijkt uit dit rapport van het WODC.

lees meer

Handleiding verstrekking van BRP-gegevens aan EU-overheidsorganen

20 december 2022

Georganiseerde criminaliteit/ondermijning stopt niet bij de grens. Criminelen gebruiken de landsgrenzen in hun voordeel daar waar overheden juist aanlopen tegen barrières ten gevolge van dezelfde grenzen. Het EURIEC heeft onderzocht of het mogelijk is om als buitenlands EU-overheidsorgaan (bijv. een Belgische of Duitse gemeente) persoonsgegevens uit de BRP op te vragen bij de Nederlandse gemeente waar een persoon woont.

lees meer

Vizier op georganiseerde misdaad

07 november 2022

In 'Vizier op georganiseerde misdaad' komen deskundigen van binnen en buiten de overheid aan het woord: hoe zien zij de aanpak van georganiseerde criminaliteit tot zover, welke duiding geven ze daaraan en welke elementen zijn voor hen belangrijk om op door te pakken, vooruitblikkend op de komende periode.

lees meer

Analyse criminele inmenging in de amateursport

13 oktober 2022

Het CCV heeft samen met het Mulier Instituut de overeenkomsten en verschillen van 20 studies naar criminele inmenging in de amateursport in kaart gebracht. Uit de analyse blijkt onder meer dat er 51 interventies mogelijk zijn om criminaliteit in de amateursport aan te pakken. Het resultaat is eerst besproken met wetenschappers en vervolgens aan de betrokken partijen voorgelegd. Samenwerking is een aandachtspunt. Daarom is met de betrokken partijen gekeken hoe we samenhang kunnen brengen in deze initiatieven. Het resultaat is een verdiepingsgesprek met de provincie Gelderland om zo te komen tot een pilot om interventies lokaal uit te voeren.

lees meer

Ondermijning in de wijk

12 juli 2022

In het online boek ‘Ondermijning in de wijk’ staan 10 inspirerende voorbeelden van een brede aanpak, waarbij het (meer repressieve) veiligheidsdomein en het (meer preventieve) sociaal domein samen de strijd aanbinden tegen criminaliteit.

lees meer

Ondermijningsbewustzijn

24 december 2021

Ondermijningsbewustzijn is een essay van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en gaat over de aandacht voor de keerzijde van kansen bij de ontwikkeling van regionale bedrijvigheid.

lees meer