Product toegevoegd aan winkelmand
 

Gedrag en samenleving


Advies op maat bij naleef- en gedragsproblemen

Een samenleving die eerlijk, rechtvaardig en veilig is. Partijen die goed samenwerken en de burger die participeert. Klinkt dat onmogelijk? Helemaal niet. Mits je inzicht, perspectief en verbinding realiseert. Volgens dat principe werkt het CCV-team Gedrag en samenleving. Dus loop je als organisatie tegen een maatschappelijk probleem aan? Lees wat het team voor je kan doen én hoe ze dat doet. Het team hoort graag van je.

Inzicht - Het probleem ontrafelen

Wij vragen scherp door. Waarom is iets een probleem? En wat is de gewenste situatie? Samen met de probleemeigenaar, relevante stakeholders en de probleemveroorzakers ontrafelen we wat het probleem in stand houdt. Hoe scherper we dit kunnen duiden, des te beter worden de oplossingen.

Dat doen we aan de hand van de volgende stappen:

Zicht op risico's

Prioriteiten kiezen

Analyse


Perspectief - We plaatsen het gedrag in de context en geven duiding

Vanuit onze verschillende expertises kijken we door verschillende brillen naar de gedragingen van mensen, de inrichting van systemen, de risico’s, de bestuurlijke rollen, de onderlinge belangen, enzovoorts. Zo leggen we bloot wat er goed gaat en waar er ruimte zit voor verbetering. We geven inzicht en overzicht. Maar we doen meer. We bieden ook een vergezicht. Hoe ziet het ideale plaatje eruit en wat is daarvoor nodig? De maatschappelijke context staat daarbij centraal.

Man,Hands,Holding,A,White,Paper,Sheet,With,Two,Faced

Dat doen we aan de hand van de volgende stappen:

Oplossingen ontwikkelen

Monitoren en bijstellen


Verbinding

Door op deze manier dwars te kijken, kunnen we fris denken: we leveren oplossingen die taak- en roloverstijgend zijn, duurzaam (langer werkzaam) en gebaseerd op samenwerking tussen partijen die betrokken zijn bij het probleem. We verbinden partijen door bruggen te bouwen en houden oog voor de menselijke maat.Dat doen we aan de hand van de volgende stappen:

Strategie (allianties smeden)

Implementeren en meten


Informatie en contact

Wil je een van de CCV-adviseurs van Gedrag en samenleving inschakelen? Er zijn talloze mogelijkheden. Neem contact met ons op voor informatie over onze werkwijze en meerwaarde. Vraag vooraf naar de eventuele kosten en subsidiemogelijkheden. We gaan graag met je in gesprek.

Neem contact op

Praktijkvoorbeelden

Slechts een kleine greep uit wat praktijkvoorbeelden. Neem voor meer achtergrondinformatie contact met ons op.

  • Meldingsbereidheid makelaars: een gedragsonderzoek naar het meldgedrag van makelaars ten aanzien van ongebruikelijke transacties.
  • Inrijverbod binnenstad Alkmaar: een gedragsonderzoek om de naleving van het inrijverbod in de Alkmaarse binnenstad te verbeteren.
  • Honden bijtincidenten: een onderzoek in opdracht van ministerie LNV naar voorkomen van bijtincidenten.
  • Hondenhandel: onderzoek in opdracht van LNV met als doel de gezondheid van honden te bevorderen.
  • Beïnvloeden van klanten die mogelijk seksuele diensten afnemen van minderjaren: een onderzoek naar de wijze waarop klanten zodanig beïnvloed kunnen worden dat ze af gaan zien van seksuele diensten van slachtoffers van uitbuiting. (niet openbaar-onderzoek).

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid