Product toegevoegd aan winkelmand
 

Drugscriminaliteit


De illegale handel in cocaïne van Latijns-Amerika naar Europa – van oligopolies tot free-for-all?

De cocaïnemarkt vormt een duidelijke bedreiging op mondiaal niveau. Productielocaties in Zuid-Amerika en grote consumentenmarkten in Noord- en Zuid-Amerika en Europa leiden tot handelsroutes van een welomschreven oorsprong naar specifieke, zelfs verre bestemmingen.

Sommige delen van de wereld spelen een cruciale rol als doorvoerregio. Daarbij veranderen en ontwikkelen de routes, de vormen van vervoer en de netwerken van criminelen zich continu en worden steeds efficiënter. De steeds meer geglobaliseerde, onderling verbonden, gedigitaliseerde en technologisch geavanceerde aard van de samenleving, evenals een groeiende welvarende demografie in sommige regio's waar het cocaïnegebruik traditioneel laag is, kunnen de dynamiek en uitbreiding van de markt mogelijk katalyseren en versnellen.

Het onderzoeksrapport is het eerste in de serie Cocaïne Insights.

Over Cocaïne Insights

De serie Cocaïne Insights, ontwikkeld door UNODC in het kader van het CRIMJUST-programma en in samenwerking met partners en belanghebbenden op nationaal, regionaal en internationaal niveau, levert de nieuwste kennis en trends over kwesties met betrekking tot cocaïnemarkten in een toegankelijke en informatieve vorm.

Organisatie

  • UNODC and EUROPOL

Download

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid