Product toegevoegd aan winkelmand
 

Drugscriminaliteit


Onderzoeksrapporten

Filter zoekresultaten

Bestuurlijke rapportage bij sluitingen van drugspanden

10 november 2022

Bestuurlijke rapportages kunnen beter en sneller worden opgesteld, aangeboden en opgevolgd in zaken over sluitingen van drugspanden. Dit blijkt uit gepubliceerd onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en Onderzoeksbureau Breuer&Intraval in opdracht van het Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap.

lees meer

Fenomeenbeeld drugs 2021: de narcostand van Nederland

22 april 2022

Nederland vormt sinds jaar en dag een belangrijke schakel in de internationale drugshandel en –productie. In opdracht van de portefeuillehouder Drugs heeft de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO) van de politie onderzoek gedaan naar de actuele aard en omvang van de georganiseerde drugscriminaliteit in Nederland.

lees meer

(On)zichtbare beelden van jonge aanwas in de drugscriminaliteit

04 april 2022

Het RIEC Midden-Nederland heeft vanuit het regioprogramma ‘Straatwaarde(n)’ in verschillende gemeenten onderzoek gedaan naar jonge aanwas in de (hard)drugshandel. Dit onderzoek richtte zich op de uitingsvormen van harddrugscriminaliteit, kenmerken van (startende) jongeren die daarin een rol spelen en de manieren waarop zij daarbij betrokken raken.

lees meer

Onderzoek ‘Horen-Zien-Ruiken-Onderbuikgevoel’ naar drugslabs

14 februari 2022

Carmen Cattier deed in opdracht van PVO Oost-Nederland onderzoek naar directe omgeving van 2 drugslabs die recent in de Achterhoek zijn ontdekt. Hebben buurtbewoners voldoende kennis om signalen te kunnen waarnemen van een synthetisch drugslab? En als dat zo blijkt te zijn, wat houdt hen dan tegen om geen melding te maken?

lees meer

Jongeren en georganiseerde drugscriminaliteit in de regio Den Haag

31 december 2021

Dit onderzoek gaat na in hoeverre jongeren in de Regionale Eenheid Den Haag bij de drugscriminaliteit betrokken zijn, wat de voedingsbodems daarvoor zijn en welke (preventieve) maatregelen mogelijk zijn om te voorkomen dat jongeren te maken krijgen met de drugshandel. Naast het schetsen van een algemeen, regionaal beeld heeft verdiepend onderzoek plaatsgevonden in 3 gemeenten: Den Haag, Delft en Noordwijk.

lees meer

Vreemde geuren

30 november 2021

Met Mehlbaum Onderzoek onderzocht Bureau Broekhuizen het effect van de Campagne NH Drugs Alert op de meldingsbereidheid van drugsproductielocaties in Zaanstad. Er is een 0-meting en een 1-meting uitgevoerd.

lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid