Product toegevoegd aan winkelmand
 

Drugscriminaliteit


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: ‘We moeten de kracht van de wijk inzetten!’

  22 februari 2021

  De voormalige wijkagenten Joost-Jelmer Kasper en Wilco Berenschot van het team Gebiedsgebonden Politie vertellen in Secondant over hun werk. Ze trekken door Nederland en gaan in gesprek over de veiligheid in de wijken met bewoners, ondernemers en politiecollega’s. 

  Lees meer

  Vooral huizen gebruikt voor ondermijnende criminaliteit

  12 februari 2021

  In 2019 werden ongeveer 50.000 woningen en bedrijfsruimten gebruikt voor ondermijnende criminaliteit zoals de productie, handel en opslag van drugs. Het zijn vooral (80%) woningen. Dat blijkt uit het onderzoek Criminele gebouwen van onderzoeksbureau Ateno in opdracht van het WODC.

  Lees meer

  Gelderland pakt ondermijning bedrijventerreinen aan

  10 februari 2021

  Gelderland is gestart met project Theseus om ondermijning op bedrijventerreinen aan te pakken. Het project moet voorkomen dat bedrijventerreinen worden gebruikt voor illegale bewoning, louche ontmoetingsplaatsen en als dumpplek van chemisch- en drugsafval.

  Lees meer

  Al honderden mensen bekeken webinar over horrorschuren

  22 januari 2021

  Zo’n 150 leden van verzekeringsmaatschappij Univé Samen en Univé Noord-Nederland hebben woensdagavond live meegekeken met het webinar over horrorschuren. Deze vond plaats in  nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio Drenthe, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), politie en het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (het…

  Lees meer

  Het CCV werkt mee aan webinar over horrorschuren voor leden Univé

  13 januari 2021

  Verzekeringsmaatschappij Univé houdt woensdag 20 januari om 19.30 uur een gratis webinar speciaal voor haar leden. Het webinar heeft als titel ‘Horrorschuren; achter de schuurdeur gebeurt van alles’. Deze gaat over het voorkomen dat eigenaren van schuren slachtoffer worden van criminelen. Het webinar wordt georganiseerd door Univé Samen , Univé…

  Lees meer

  Duizenden woningen in criminele handen

  03 december 2020

  In diverse gemeenten zijn politieacties opgezet tegen criminelen die vanuit woonwijken opereren. Landelijk zijn er duizenden woningen waar officieel niemand ingeschreven staat, maar wel criminelen verblijven. Ze zijn zo verborgen voor de autoriteiten.

   

  Lees meer

  1 op de 5 boeren is weleens benaderd door drugscriminelen

  08 oktober 2020

  1 op de 5 boeren is weleens benaderd door drugscriminelen die zoeken naar een leegstaande stal. Twee derde weet van drugscriminaliteit in de buurt. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna 700 agrariërs in het zuiden van Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Aanjaagteam Ondermijning (ATO) en de Zuidelijke Land- en…

  Lees meer

  Meer crystal meth-labs dan ooit in Nederland

  21 september 2020

  Het aantal drugscriminelen dat in de crystal meth-wereld opereert, is in opmars in Nederland. Het afgelopen half jaar is een recordaantal labs met de zwaar verslavende drugs opgerold. Ook op internationaal niveau lijken de drugscriminelen hun markt uit de breiden.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid