Product toegevoegd aan winkelmand

Drugsbeleid


Problemen rondom drugsafval nemen toe

De dump van drugsafval kwam de afgelopen dagen weer veelvuldig in het nieuws. Stefan Molleman, coördinator lokale projecten Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV): "Drugsdumping is een groot maatschappelijk probleem dat voor veel schade zorgt. Het opruimen hiervan kost tienduizenden euro’s."

De afgelopen dagen was raak in onder meer Nuenen en Boekel. Aan de Soeterbeek in Nuenen werd een grote container met drugsafval in een sloot gegooid. In Boekel werden tientallen drugsvaten gedumpt bij de champignonkwekerij van 'Boer zoekt Vrouw'- boerin Michelle van Asseldonk. 

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ondersteunt gemeenten bij het voorkomen van deze incidenten via het Keurmerk veilig buitengebied (KVB). "Met het KVB worden onder andere de gevolgen van drugscriminaliteit tegengegaan", aldus Molleman.

Samenwerking met omgevingsdiensten en Staatsbosbeheer

Gemeenten, omgevingsdiensten en Staatsbosbeheer werken nauw samen om het probleem van illegale dumping aan te pakken. ToeZine liep een dag mee met buitengewoon opsporingsambtenaren bij Omgevingsdienst Brabant Noord.

Bronnen:

 
Lees ook het artikel van ToeZine