Product toegevoegd aan winkelmand

Drugsbeleid


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Kabinet geen voorstander van 'drugsluikje'

  06 mei 2019

  Het kabinet is geen voorstander van een ‘drugsluikje’ om afval van drugsproductie te dumpen of het afschaffen van de identificatieplicht bij milieustraten voor het inleveren van drugsafval. Dat schrijft minister Grapperhaus in antwoord op Kamervragen van D66 en 50PLUS. Volgens de minister valt dit niet te rijmen met de topprioriteit van dit kabinet: de aanpak van drugscriminaliteit als grootste aanjager van ondermijnende criminaliteit.

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Problemen rondom drugsafval nemen toe

  25 maart 2019

  De dump van drugsafval kwam de afgelopen dagen weer veelvuldig in het nieuws. Stefan Molleman, coördinator lokale projecten Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV): "Drugsdumping is een groot maatschappelijk probleem dat voor veel schade zorgt. Het opruimen hiervan kost tienduizenden euro’s."

  lees meer

  Meer anonieme tips over drugslabs

  06 maart 2019

  Het aantal anonieme tips over drugslabs is voor het vierde jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2018 van Meld Misdaad Anoniem (M.) In 2018 ontving M. een recordaantal van 249 meldingen over productielaboratoria van onder andere xtc en ghb, een stijging van 40%.

  lees meer