Product toegevoegd aan winkelmand

Drugsbeleid


CCV-infosheets

Om professionals te ondersteunen bij het vormgeven van het lokale drugsbeleid heeft het CCV een aantal infosheets gemaakt.

Coffeeshopbeleid (2016)Aan bod in deze infosheet komen: hoe ziet het landelijke kader van het coffeeshopbeleid er uit, wat zijn de doelstellingen en hoe kan het lokale coffeeshopbeleid daarbinnen worden opgesteld.
Stappenplan 13b Opiumwet (2018)Dit stappenplan beschrijft de mogelijk te nemen bestuurlijke stappen bij een overtreding van artikel 13b Opiumwet. Dit artikel is hét juridische instrument om bestuurlijk op te treden tegen illegale verkooppunten van verdovende middelen.
Bestuurlijke aanpak hennepkwekerijen (2016)Juridische aspecten van de bestuursrechtelijke aanpak van hennepkwekerijen.
Instrumentarium drugsoverlast (2016)

Deze infosheet behandelt de mogelijkheden die de gemeente heeft om drugsoverlast en -criminaliteit te voorkomen en er tegen op te treden.

Infosheet hennepteelt commerciële verhuurders woningen (2014)

Deze infosheet wijst pandeigenaren op het risico van verhuur. Ze kunnen slachtoffer worden van personen die de woning misbruiken voor illegale hennepteelt.

Infosheet hennepteelt particulier te huur staande koopwoningen (2014)

Deze infosheet wijst woningeigenaren op het risico van verhuur. Ze kunnen slachtoffer worden van personen die de woning misbruiken voor illegale hennepteelt.

Infosheet hennepteelt commerciële verhuurders bedrijfspanden (2014)

Deze infosheet wijst pandeigenaren op het risico van verhuur. Ze kunnen slachtoffer worden van personen die het bedrijfspand misbruiken voor illegale hennepteelt.

Combigebruik alcohol en drugs (2011)'Ontremd en overmoedig' is de titel van deze infosheet over combigebruik. Door het gebruik van middelen (al dan niet gecombineerd) tijdens het uitgaan ontstaan risico’s voor zowel de gezondheid als voor de veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving.