Product toegevoegd aan winkelmand

Drank- en Horecawet

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

Proef Utrecht naleving leeftijdsgrens alcohol

22 augustus 2018

De Stichting NIX18 in Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en gemeente Utrecht hebben een pilot gehouden in de gemeente Utrecht om ervoor te zorgen dat minder horecagelegenheden alcohol schenken aan jongeren onder de 18 jaar. Dit was succesvol want na een jaar bleek het gemiddelde nalevingspercentage maar liefst 65 procent, terwijl dit 15% was.

lees meer

Alcoholpreventie-actie in Tilburg met vrijwillig blazen

17 april 2017

De gemeente Tilburg, HALT, GGD, Novadic-Kentron, R-Newt en de politie hielden op een uitgaansavond in april 2017 een alcoholpreventie-actie. Bij de BuurTent in het centrum van Tilburg kon het uitgaanspubliek terecht voor onder meer informatie over alcoholgebruik en vrijwillig blazen.

lees meer

Convenant 18- op stap Valkenswaard

28 februari 2017

Op 22 februari 2017 ondertekenden jongeren, ouders, horeca en de gemeente Valkenswaard het convenant 18- (min) op stap. Het convenant is een initiatief van jongeren en ouders, in samenwerking met gemeente en horeca.

lees meer

Preventie- en handhavingsplan Drank- en horecawet - 3 verhalen uit de praktijk

01 april 2015

Het Trimbos-instituut interviewde 3 gemeenten over hun preventie- en handhavingsplan Drank- en Horecawet (DHW). Het doel is van dichtbij te laten zien hoe de plannen in de praktijk tot stand zijn gekomen en hoe de eerste ervaringen op uitvoeringsvlak er uit zien. De geïnterviewde gemeenten zijn Heerenveen, Binnenmaas en Geldrop-Mierlo.

lees meer

Oosterhout de drank de baas

16 juli 2014

De gemeente Oosterhout pakt het alcoholgebruik onder jongeren voortvarend aan. In het lokale Preventie- en Handhavingsplan valt alles op z’n plek. Van lessen op school tot flyers voor ouders. Van carnaval tot Paaspop.

lees meer