Product toegevoegd aan winkelmand

Database overvalpreventie

Wie

(36)
(35)
(10)
(34)
(8)

Wat

(20)
(18)
(34)

Waar

(39)
(22)
(24)

Database overvalpreventie

De database overvalpreventie bevat maatregelen om overvallen tegen te gaan. Door een gerichte selectie te maken, verschijnen de meest relevante maatregelen.

Filter zoekresultaten

Subsidieregeling slachtoffers overval

01 januari 2015

Om slachtoffers van een overval de mogelijkheid te bieden de kosten van beveiligingsmaatregelen terug te krijgen, startte het ministerie van Veiligheid en Justitie op 19 mei 2010 met een subsidieregeling. De regeling is enkele malen verlengd en loopt in ieder geval tot 31 december 2015.

lees meer

Voorlichting over straatroof op scholen

28 augustus 2014

Het onderwijs is een goede plek om jongeren te waarschuwen voor straatroof en om hen te prikkelen voorzichtig om te gaan met hun waardevolle spullen. Er zijn verschillende campagnes en lespakketten over straatroof beschikbaar voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en ROC’s.

lees meer

Smartphone Ivy

28 augustus 2014

Smartphone Ivy is een voorlichtingscampagne om uitgaanspubliek bewust te maken van diefstal van smartphones in en rondom horecagelegenheden.

lees meer

Campagne ‘Ben jij het waard om beroofd te worden?’

20 augustus 2014

De campagne 'Ben jij het waard om beroofd te worden?' moet straatroven een halt toeroepen. Het is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie. De campagne ging december 2013 van start.

lees meer

GorillaLock

01 augustus 2014

De GorillaLock is een snoer dat een smartphone verbindt met een broeklus of tas. Op deze manier wordt het publiek zich bewust van de waarde van hun bezit en worden ze geprikkeld om er voorzichtig mee om te gaan.

lees meer

Toolbox Persoonsgerichte Aanpak High Impact Crimes

01 mei 2013

Het terugdringen van de zogeheten high impact crimes, waaronder overvallen en woninginbraak, is een van de prioriteiten van het kabinet. De gemeente heeft hierin een belangrijke taak. Voor hen en andere betrokken partners is de Toolbox persoonsgerichte aanpak ontwikkeld.

lees meer

Regiemodel Slim Samen Toezien

01 mei 2013

Meer toezicht en handhaving alleen is niet voldoende om overvallen te voorkomen. Het Programma Gewelddadige Overvalcriminaliteit van het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkelde het regiemodel 'Slim Samen Toezien' om de inzet optimaal te benutten.

lees meer

Donkere dagen offensief

01 mei 2013

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Een donkere dagen offensief zet in deze periode extra maatregelen in tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken.

lees meer

Slim bekeken: Camerabewaking op maat

01 mei 2013

De folder is voor de ondernemer die overweegt één of meerdere camera’s aan te schaffen om zijn bedrijf te beveiligen. Met behulp van vijf tips bereidt een ondernemer zijn gesprek voor met een gediplomeerde installateur op het gebied van camerabewaking.

lees meer