Product toegevoegd aan winkelmand
 

Cybercrime

Webinars en video's

Filter zoekresultaten

Cyber Sessions

22 augustus 2022

Gemeenten kunnen niet langer wachten; de digitale veiligheid moet worden geborgd in het gemeentelijke beleid. In het kader van ‘the time is now’ bieden het CCV en de VNG 5 Cyber Sessions aan.

lees meer

Minister Grapperhaus: 6 ton beschikbaar voor innovatieve cyberprojecten

30 november 2021

In deze video - die op het congres van de City Deal ‘Lokale weerbaarheid cybercrime’ van 14 oktober 2021 is getoond - heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aangekondigd dat er weer nieuwe subsidiegelden beschikbaar zijn voor cyberprojecten: innovatieve lokale projecten om de cyberweerbaarheid van burgers en bedrijven te versterken. Bekijk hier de oproep van de minister om gebruik te maken van het aanbod en om nieuwe projecten in te dienen bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Het CCV begeleidt het subsidietraject.

lees meer

Projecten cybercrime evidence-based

01 november 2021

Werkt een cyberproject wel of werkt een cyberproject niet, that is the question! Dat weet je pas als je het cyberproject zowel aan het begin als aan het einde van de looptijd onderzoekt op effectiviteit. De City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime heeft bij een aantal van haar projecten hier onderzoekers bij gezet om dat te onderzoeken

lees meer

Buma kondigt afgeronde City Deal projecten aan

06 juli 2021

Sybrand van Haersma Buma, burgemeester van Leeuwarden en voorzitter van de stuurgroep van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime, is verheugd om de eerste 5 afgeronde cyberprojecten van de City Deal aan te kondigen.

lees meer

Burgemeester Amersfoort over online aangejaagde ordeverstoringen

16 juni 2021

Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort, vertelt over hoe de gemeente Amersfoort omgaat met online aangejaagde ordeverstoringen en het monitoren hiervan.  Dit filmpje is een bijdrage voor het CCV-webinar ‘Monitoring van online aangejaagde ordeverstoringen’ van 9 juni 2021.

lees meer

Jongerenwerk Rotterdam monitort preventief op digitale content

16 juni 2021

Welke preventieve rol speelt het jongerenwerk in Rotterdam in het online monitoren op digitale content? Aan het woord komen Guilherme de Graca (adjunct directeur), Ricardo Danning (Operationeel Leidinggevende) en Hamza Tahraoui (Senior Ambulant Jongerenwerker) van stichting JOZ. Dit filmpje is een bijdrage voor het CCV-webinar ‘Monitoring van online aangejaagde ordeverstoringen’ van 9 juni 2021.

lees meer

Rianne Herregodts over juridische kader van online monitoring

16 juni 2021

Rianne Herregodts, Universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit van Groningen, vertelt over het juridische kader van online monitoring door gemeenten. Wat mag wel, wat mag niet? Dit filmpje is een bijdrage voor het CCV-webinar ‘Monitoring van online aangejaagde ordeverstoringen’ van 9 juni 2021.

lees meer

Webinar 'Monitoring van online aangejaagde ordeverstoringen'

09 juni 2021

Tijdens het CCV-webinar ‘Monitoring van online aangejaagde ordeverstoringen’ op 9 juni vertelde onderzoek Willem Bantema over het onderzoek 'Black box van gemeentelijke online monitoring; Een wankel fundament onder een stevige praktijk’ en de resultaten en de aanbevelingen die naar voren zijn gekomen.

lees meer

Startbijeenkomst City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime

16 november 2020

Tijdens het webinar van 28 oktober 2020 is de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime feestelijk van start gegaan. Daarnaast waren er interessante bijdragen van de minister van Justitie en Veiligheid, de staatssecretaris van BZK en sprekers Marc Noordhoek van BZK en Maike Borst, cyber threat analist bij Heineken.

lees meer