Product toegevoegd aan winkelmand

Cybercrime

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

Cyberproject Shitzooi wint Hein Roethofprijs 2019

27 juni 2019

Het Katwijkse jongerenproject Shitzooi wint de Hein Roethofprijs. De prijs werd uitgereikt tijdens het CCV-congres op 27 juni 2019. Het doel van Shitzooi is dat minder jongeren tussen de 12 en 15 jaar slachtoffer worden van sexting. Dat gebeurt door een combinatie van voorlichting op scholen en een interactieve game.

lees meer

Brielse scholen pakken cyberpesten aan

13 maart 2018

Vertegenwoordigers van de gemeente Brielle, Brielse scholen en de politie tekenden 12 maart 2018 het Convenant veilig in en om school. Ze maakten daarin afspraken om cyberpesten te voorkomen.

lees meer

IBD Crisisgame

De IBD Crisisgame is een bewerking van een bestaand spel van het CIP. De game is zoveel mogelijk aangepast op de gemeentelijke situatie en kan worden gebruikt om een (informatiebeveiligings)crisis te oefenen. Het spel focust zich sterk op de bestuurlijke gevolgen en belangen bij een crisis en de kans op reputatieschade.

lees meer

5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen zijn opgesteld om ondernemers te helpen de basisbeveiliging in te laten stellen. Ondernemers die de 5 basisprincipes opvolgen, vergroten hun weerbaarheid tegen cyberrisico’s die de bedrijfsvoering kunnen verstoren.

lees meer

Port Cyber Resilience Programma Rotterdam

Het doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn bij bedrijven over cyberrisico’s om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden.

lees meer