Product toegevoegd aan winkelmand

Cybercrime


Filter nieuwsberichten

  Peter R. de Vries opent Cyber Security Event in Rotterdam

  12 juli 2019

  Zo’n 150 ondernemers kregen tips om hun digitale veiligheid te vergroten tijdens het Cyber Security Event op 11 juli 2019 bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. En die noodzaak tot voorlichting is hoog. Alleen al in Nederland is de schade door toedoen van cybercrime jaarlijks € 10 miljard. De gemeente Rotterdam organiseerde deze bijeenkomst samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV), het Regionaal Platform Veilig Ondernemen Rotterdam en de Veiligheidsalliantie Regio Rotterdam.

  lees meer

  Apeldoorns raadslid krijgt eerste veiligheidsscan woning

  01 juli 2019

  “Hoewel een nieuwbouwappartement makkelijker is te scannen dan bestaande bouw, zijn er ook hier verbeterpunten.” Aan het woord is Michael de Man, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Hij neemt de veiligheid van de woning van raadslid Jan Dirk van der Borg in Apeldoorn onder de loep. Van der Borg is vrijdag 28 juni het eerste raadslid bij wie de woningscan van het CCV wordt afgenomen.

  lees meer

  Katwijkse Shitzooi wint Hein Roethofprijs

  27 juni 2019

  De brugklasser van het Pieter Groen College in Katwijk klikt online op een bestand. ‘Ik heb bewijs gevonden!’ Klasgenoten kijken nieuwsgierig mee. Ze spelen de game ‘Shitzooi’ over de gevaren van sexting. Het Katwijkse jongerenproject heeft de Hein Roethofprijs gewonnen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) reikt deze prijs elke 2 jaar uit aan een organisatie of samenwerkingsverband dat op een verfrissende manier de sociale veiligheid verbetert.

  lees meer

  Utrechtse burgemeester ontvangt eerste Cyber24-escapekoffer van het CCV

  27 juni 2019

  Op het jubileumcongres ‘Het CCV: houd(t) je veilig’ ontving de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de eerste Cyber24-escapekoffer uit handen van Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De escapekoffer maakt onderdeel uit van een serious game waarbij jongeren spelenderwijs geconfronteerd worden met de gevolgen van hun digitaal gedrag. De overhandiging was vandaag in conferentiecentrum Mereveld in Utrecht.

  lees meer

  Save the date: studiedag bestuurlijke aanpak cyberveiligheid op 24 september 2019

  18 juni 2019

  Hoe groot is het lokale probleem van cyberveiligheid? Veel gemeenten en hun regionale samenwerkingsorgansisaties ervaren bestuurlijk ongemak en zijn zoekende. Wat is de rol van gemeenten? Wat kunnen en moeten gemeenten gaan doen? Om deze vragen te beantwoorden organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) samen met de VNG en het ministerie van Justitie en Veiligheid op 24 september 2019 de landelijke studiedag bestuurlijke aanpak cyberveiligheid.

  lees meer

  Cybersecuritybeeld Nederland 2019

  14 juni 2019

  De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) gepubliceerd. Uit het CSBN blijkt dat naast dreiging van staten als China, Iran en Rusland, de activiteiten van criminelen grote maatschappelijke impact hebben. Ook wordt veelvuldig misbruik gemaakt van de Nederlandse ICT infrastructuur voor het plegen van cybercrime.

  lees meer

  Digitale weerbaarheid Nederland moet omhoog

  13 juni 2019

  De digitale weerbaarheid van Nederland loopt achter op de alsmaar toenemende digitale dreiging, stelt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bovendien is ons land steeds meer afhankelijk van digitale processen. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus intensiveert daarom de cybersecurity aanpak en neemt aanvullende maatregelen om de weerbaarheid te verhogen.

  lees meer