Product toegevoegd aan winkelmand
 

Cybercrime

Digitale veiligheid van digibeten

Digitale veiligheid bevat verschillende componenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herkennen van veilige en onveilige websites, phishing, goed omgaan met wachtwoorden en borgen van iemands privacy. Stichting Lezen & Schrijven en oefenen.nl hebben verschillende cursussen ontwikkeld voor digitaal laaggeletterden (digibeten). Digitale veiligheid is een onderdeel van dit cursusaanbod.

In dit onderzoeksrapport wordt gepresenteerd in hoeverre de cursussen voor digibeten de digitale veiligheidselementen bevatten. Dit gebeurt aan de hand van een baseline digitale veiligheidskennis- en vaardigheden die is opgesteld door onderzoekers van het lectoraat Cybersecurity & Safety van De Haagse Hogeschool. De onderzoeksvraag van dit onderzoek is: 'In hoeverre wordt digitale veiligheid meegenomen in de cursussen voor digibeten?'

Er zijn daarvoor een aantal cursussen langs de 'baseline cyberweerbaarheidskennis en vaardigheden' gehouden. Deze baseline is ook interessant voor andere aanbieders van dergelijke cursussen, of bij de ontwikkeling van informatiemateriaal en media.

Organisatie

  • De Haagse Hoge School (HHS) heeft op verzoek van de gemeente Dordrecht, in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven, een onderzoek uitgevoerd.

Download