Product toegevoegd aan winkelmand
 

Cybercrime

Documenten

Filter zoekresultaten

Cybersecuritybeeld Nederland 2018

13 juni 2018

Het CSBN 2018 biedt inzicht in de dreiging, het belang en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity die relevant zijn voor de nationale veiligheid.

lees meer

Nederlandse Cybersecurity Agenda

20 april 2018

De Nederlandse Cybersecurity Agenda bevat de ambities om de economische en maatschappelijke kansen van digitalisering te benutten en de nationale veiligheid in het digitale domein te beschermen.

lees meer

Kamerbrief over integrale aanpak cybercrime

20 april 2018

Minister Grapperhaus (JenV) informeert met deze brief de Tweede Kamer over de integrale aanpak van cybercrime. Hiermee reageert hij op de motie van het Kamerlid Recourt (PvdA). De motie verzoekt het kabinet om een integraal plan van aanpak voor cybercrime van preventie tot en met vervolging.

lees meer

Dreigingsbeeld Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten 2018

15 februari 2018

Het dreigingsbeeld van de IBD heeft als doel gemeenten weerbaarder te maken op het gebied van informatiebeveiliging door inzicht te geven in de belangrijkste risico’s. Uit dit dreigingsbeeld komt de factor mens als grootste risico naar voren. Onbewuste en onbedoelde acties blijken een groter risico dan bewuste en gerichte aanvallen.

lees meer

Inventarisatie Cyberveiligheid

22 december 2017

De VNG maakte in samenwerking met het CCV een praktisch overzicht over de reikwijdte van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit, aangevuld met voorbeelden van veiligheid(sproblemen) met een digitaal component.

lees meer

Netwerkdagen CCV: Strategische punten cybercrime

17 november 2017

Tijdens de netwerkdagen grote steden op 16 en 17 november 2017 hebben ambtenaren openbare orde en veiligheid uit verschillende steden strategische punten op het gebied van cybercrime benoemd. Het CCV heeft deze punten voor je op een rijtje gezet.

lees meer

Cybersecuritymonitor 2017

03 februari 2017

In deze publicatie over cybersecurity van CBS wordt aan de hand van een twintigtal indicatoren een beeld geschetst van de cyberdelicten en incidenten waarmee mensen, bedrijven en organisaties worden geconfronteerd en de preventieve maatregelen die ze er tegen nemen.

lees meer