Product toegevoegd aan winkelmand
 

Cybercrime

Documenten

Filter zoekresultaten

Bestuurlijke lessen hack Hof van Twente

04 mei 2021

Welke lessen kunnen bestuurders trekken uit de hack van de gemeente Hof van Twente? In de korte versie van “lessen Hof van Twente” van de Informatiebeveiligingsdienst staan 5 lessen voor bestuurders.

lees meer

Brochure Samen tegen cybercrime

26 april 2021

De politie heeft een brochure ‘Samen tegen cybercrime’ met daarin een stappenplan vooral gericht op IT-specialisten hoe ze informatie verzamelen die kan leiden tot de daders.

lees meer

Een pilot in de gemeente Haarlem naar een interventie tegen geldezels

23 november 2020

De Haagse Hogeschool, Centre of Expertise Cybersecurity, heeft in samenwerking met Saxion Hogeschool in opdracht van gemeente Haarlem een onderzoek uitgevoerd naar geldezels. De gemeente Haarlem ziet dat cybercriminelen jongeren benaderen via bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen en in het uitgaansleven.

lees meer

Rapport over versterken Cyberweerbaarheid in de Watersector

09 november 2020

Kwetsbaarheden en dreigingen in de watersector zijn steeds meer digitaal van aard. Cyberaanvallen op operationele technologiesystemen hebben grote maatschappelijke en economische impact op belangrijke sectoren (zoals drinkwater, riolering en gemalen). Partijen uit de watersector hebben daarom de handen ineengeslagen om de cyberweerbaarheid te versterken en zo aanvallen in de toekomst het hoofd te bieden.

lees meer

Digitale veiligheid van digibeten

29 september 2020

De Haagse Hoge School (HHS) heeft op verzoek van de gemeente Dordrecht, in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven, een onderzoek uitgevoerd. De onderzoeksvraag van dit onderzoek is: 'In hoeverre wordt digitale veiligheid meegenomen in de cursussen voor digibeten?'

lees meer

Onderzoek ‘Niet bevoegd, wel verantwoordelijk’

28 september 2020

In het onderzoek ‘Niet bevoegd, wel verantwoordelijk’ van de NHL Stenden hogeschool is onderzocht welke interventies gemeenten tot hun beschikking hebben voor het handhaven van online aangejaagde orderverstoringen. Want wat kan de burgemeester doen wanneer online wordt opgeroepen tot een illegaal evenement? En wat kan de burgemeester doen als op sociale media grote onrust ontstaat over bepaalde personen of een gebeurtenis in de gemeente?

lees meer