Product toegevoegd aan winkelmand
 

Cybercrime


Cyberweerbaarheid in de Rotterdamse Haven

Initiatiefnemer: Haven, gemeente Rotterdam
Doelgroep: Ondernemers
Type cybercrime: Economische delicten
Type aanpak: Preventief
Aanpak gericht op: Slachtoffer

FERM Rotterdam is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot cyberrisico’s om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden.

Omschrijving project

Er wordt al sinds 2016 actief ingezet op het creëren van bewustzijn omtrent cybercriminaliteit in de Rotterdamse Haven. Maar Rotterdam is toe aan de volgende stap: échte weerbaarheid tegen échte cyberdreigingen. Daarvoor is in 2019 een ontwikkeling in gang gezet om te investeren in de weerbaarheid van de bedrijven in de Rotterdamse haven. Deze belangrijke ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidie vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ward Veltman vertelt in een CCV-cyberdeelsessie over het Port Cyber Resilience programma ‘FERM’. Geen afkorting maar de Rotterdamse vertaling van resilience. FERM is een publiek-private samenwerking op het gebied van cyberweerbaarheid in de haven van Rotterdam. De deelsessie eindigt met lessons-learned en een oproep aan de publieke partners om nadrukkelijk de samenwerking te zoeken met private partijen en andere cyberweerbaarheidsinitiatieven. Iets wat Patrick van den Brink, directeur én gastheer van deze deelsessie, alleen maar kan onderstrepen.

Bekijk de video

Meer informatie

Wil je meer weten over het subsidie-project van FERM? Bekijk de factsheet, neem een kijkje op de website ferm-rotterdam.nl, lees de brochure, bekijk de samenvatting of neem contact op via e-mail contact@ferm-rotterdam.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid