Product toegevoegd aan winkelmand
 

Cybercrime


Cybergevolgbestrijding G4

Initiatiefnemer: Gemeenten Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam (G4)
Doelgroep: Gemeente
Type cybercrime: Cybercrisis
Type aanpak: Preventief/Repressie
Aanpak gericht op: Slachtoffer/Dader

De G4 hebben met ondersteuning van het ministerie van Justitie en Veiligheid het afgelopen jaar een handreiking cybergevolgbestrijding laten ontwikkelen door Berenschot. Het doel is beter voorbereid te zijn op het managen van een digitale verstoring.

Omschrijving project

Hoe pakken we de draad weer op na een cybercrisis of cyberincident? De G4 - oftewel de gemeenten Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam - hebben met ondersteuning van het ministerie van Justitie en Veiligheid het afgelopen jaar een handreiking cybergevolgbestrijding laten ontwikkelen door Berenschot. Met deze handreiking zijn gemeenten beter voorbereid op het managen van een digitale verstoring.

Paul van Eeten, Senior Adviseur Digitale Veiligheid, Directie Openbare Orde en Veiligheid, Gemeente Amsterdam en Martin Slot, Projectleider Handreiking Cybergevolgbestrijding namens Berenschot vertellen je er in de online sessie uitgebreid over vanaf minuut 14.30. Daarvoor vertelt de gemeente Leeuwarden over de door hen gehouden cyberoefening.

Bekijk de video

Meer informatie

Bekijk de PowerPoint over de cybergevolgbestrijding hier. De handreiking vind je op de site van de gemeente Amsterdam. Vragen over hoe je handreiking in kunt zetten, kun je stellen via p.van.eeten@amsterdam.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid