Product toegevoegd aan winkelmand
 

Criminele uitbuiting


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  PVO Noord-Holland geeft trainingen voor veilige vakantieparken

  17 mei 2023

  Om misbruik voor criminele activiteiten op vakantieparken een halt toe te roepen, heeft Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland veiligheidstrainingen ontwikkeld. Medewerkers van 11 EuroParcs-vestigingen in Noord-Holland hebben de primeur en krijgen als eerste de veiligheids- en hospitality-trainingen voor vakantieparken.

  Lees meer

  Consultatie gewijzigd wetsvoorstel regulering sekswerk

  24 januari 2023

  Een vergunningsplicht voor prostituees en exploitanten en meer uniforme regels moeten helpen dat sekswerkers op een veilige en gezonde wijze hun werk kunnen doen. Misstanden, uitbuiting en dwang moeten worden tegengegaan. Dit staat in het wetsvoorstel regulering sekswerk waarop een wijziging gisteren in consultatie is gegaan.

  Lees meer

  Staatssecretaris bijgepraat over gemeentelijke aanpak mensenhandel

  02 december 2022

  Hoe gaat het met de gemeentelijke aanpak van mensenhandel? Waar lopen gemeenten tegenaan? En welke oplossingen zien ze? Dat wilde staatssecretaris van der Burg van Justitie en Veiligheid graag van de professionals zelf horen. Daarom was hij op donderdag 1 december te gast bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  Lees meer

  Eerste Monitor arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling van de Arbeidsinspectie

  08 juli 2022

  Uit de eerste Monitor arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling van de Arbeidsinspectie blijkt dat in 2020 en 2021 10 strafrechtelijke onderzoeken naar arbeidsuitbuiting zijn afgerond met in totaal 26 slachtoffers en 19 daders. Daarnaast zijn er 52 bestuursrechtelijke onderzoeken ernstige benadeling afgerond waarbij 235 werkenden en 59 werkgevers…

  Lees meer

  Complexe problematiek vraagt om veel kennis over de doelgroep

  08 juni 2022

  Eind 2019 trok een gemeente bij procesregisseur Willem Karsemeijer aan de bel. Zij had last had van enkele personen binnen dezelfde familie die opvallend gedrag vertoonden bij vermogensdelicten. Ook was er een vermoeden van witwassen. Karsemeijer: “We zijn met alle partijen, ook het CCV, om tafel gegaan om dit probleem op te lossen.” Lees meer over…

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid