Product toegevoegd aan winkelmand
 

Criminaliteit binnen familienetwerken

Documenten

Filter zoekresultaten

Infosheet ‘Aanpak risicojeugd en jeugdgroepen'

22 december 2021

De infosheet ‘Aanpak risicojeugd en jeugdgroepen; Voorkom dat gezinnen hun problemen doorgeven’ van de Wegwijzer Jeugd en Veiligheid biedt handvatten voor de omgang met gezinnen met intergenerationele problemen.

lees meer

Podcast ‘Sorry voor mijn broertje’

06 mei 2021

In de zevendelige podcast van 3FM en de KRO-NCRV duik je in de levensverhalen van Nabil en Nahib. Hoe kan het dat de ene broer het toonbeeld wordt van zijn generatie en de ander een schrikbeeld?

lees meer

Interveniëren in criminele families

31 december 2020

Met inzichten van de werkvloer en uit de wetenschap wil dit boek professionals inspireren, die bij en voor gemeenten proberen vat te krijgen op deze complexe en persistente problematiek.

lees meer

Toolbox EUCPN Family-based crime

01 december 2020

Het CCV neemt deel aan het European Crime Prevention Network. EUCPN verbindt lokaal, nationaal en Europees niveau om kennis en goede voorbeelden op het gebied van criminaliteitspreventie met elkaar te delen. In 2020 lag de focus van EUCPN op ‘family based crime’. Dit leverde een toolbox op met een aantal nuttige documenten.

lees meer

Criminele families in Noord-Brabant

01 januari 2017

Er zijn criminele families actief in de georganiseerde misdaad. De kans dat zij van generatie op generatie leden met een strafblad voortbrengen, is zeer groot. Dat blijkt uit onderzoek van EMMA – Experts in Media en Maatschappij en Tilburg University naar 7 familienetwerken in Noord-Brabant.

lees meer