Product toegevoegd aan winkelmand
 

Collectieve horecaontzegging

Documenten

Filter zoekresultaten

Collectieve horecaontzegging: handreiking voor gemeenten

06 oktober 2021

De Collectieve horecaontzegging (CHO) is een goed instrument om de grootste onruststokers in het uitgaansleven de toegang tot de horeca te weigeren. In de CHO werken horecaondernemers nauw samen met politie en gemeente. In deze nieuwe handreiking lees je hoe je als gemeenteambtenaar kan helpen om de CHO tot een succes te maken.

lees meer

Gegevensuitwisseling tussen politie en horeca voor de CHO

26 mei 2021

Een horecaondernemer moet zelf de persoonsgegevens (naw-gegevens, foto) achterhalen van iemand die hij een collectieve horecaontzegging wil geven. Als dat niet lukt, dan kan de politie deze gegevens leveren volgens de Wet politiegegevens. Hiervoor moet eerst toestemming gegeven worden door de leiding van de politie-eenheid door middel van een artikel 20-besluit. In zo’n besluit wordt vastgelegd waarom de gegevensuitwisseling nodig is en hoe het in zijn werk gaat.

lees meer

Verboden toegang tot het uitgaansleven

18 februari 2021

Er zijn verschillende manieren om de grootste overlastgevers uit het uitgaansleven te weren: de horeca kan een horecaverbod opleggen, de burgemeester een gebiedsverbod, de officier van justitie een gedragsaanwijzing. In deze infosheet staat per verbod de rol van horeca, gemeente, Openbaar Ministerie (OM) en politie beschreven.

lees meer

Rb Noord-Holland: OM niet-ontvankelijk inzake vervolging overtreding CHO in Purmerend

20 november 2014

De verdachte zou drie keer lokaalvredebreuk hebben gepleegd: hij is binnengedrongen in een horecagelegenheid waarvoor hij een collectieve horecaontzegging heeft gekregen. De rechtbank verklaart het Openbaar Ministerie (OM) echter niet-ontvankelijk, omdat de reikwijdte van de collectieve horecaontzegging niet vaststond en er voor de verdachte geen met voldoende waarborgen omklede rechtsgang openstond voor een onafhankelijke rechter.

lees meer

Uitspraak over CHO van Nationale ombudsman

07 november 2011

Onderzoek van de Nationale ombudsman naar aanleiding van een klacht van een bezoeker die na een incident in een Zwols café een zogenaamde rode kaart (collectieve horecaontzegging) kreeg van een politieagent. Volgens de ombudsman moet de kaart worden gegeven door Horeca Zwolle.

lees meer

Rb Almelo: overtreding CHO in Hengelo

08 januari 2010

De politierechter stelt een aantal fundamentele en praktische vragen over de toepassing van de Collectieve Horecaontzegging (CHO) en het collectief winkelverbod als middel om overlast in horeca (en winkels) te bestrijden. Hij heropent daarom het onderzoek en verwijst de zaak naar de meervoudige kamer, zodat die daarover kan oordelen.

lees meer