Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Privaat

Ondernemers en burgers zetten privaat cameratoezicht in om goederen en/of personen te beveiligen. Zo plaatst een supermarkt camera's in haar pand om diefstal tegen te gaan en worden ook woningen door camera’s beveiligd. 

Deze vorm van toezicht vindt zijn wettelijke grondslag in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Net als bij publiek cameratoezicht geldt voor privaat cameratoezicht dat het cameratoezicht in verhouding moet staan tot de ernst van de situatie en niet door andere, minder ingrijpende, maatregelen kan worden vervangen.

Klik op een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie:

Informatie voor ondernemers

  • De brochure 'Slim bekeken' is voor ondernemers die overwegen cameratoezicht aan te schaffen. In de folder staat informatie over het gebruik en de aankoop van camera's. Ook komen praktische tips over het gebruik van camerabewaking en de aansluiting op 'live view' aan de orde.
  • Live View is ontwikkeld om de pakkans van een inbreker of overvaller te vergroten. Het is een werkwijze die het mogelijk maakt dat de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijkt met de camerabeelden van een winkelier, bedrijfspand of horecaondernemer wanneer een inbraak of een overval (of een ander gewelddadig vermogensdelict) plaatsvindt. Download hier de brochure.
  • Meer informatie over privaat cameratoezicht is te vinden op te vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.