Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Filter nieuwsberichten

  Patrick van den Brink: "Preventie, een keiharde manier om criminaliteit te bestrijden"

  20 september 2016

  BRANDBRIEF "Het lijkt erop alsof preventie nog steeds een vies woord is. Geitenwollen sokken, theedrinken en een softe manier om problemen aan te pakken. De werkelijkheid is anders. Preventie pakt problemen daadkrachtig aan. Nog voordat ze uit de hand lopen. Preventieve oplossingen zijn goedkoper dan repressieve maatregelen. Iedere euro die aan de voorkant wordt besteed, betaalt zich dubbel en dwars terug. Bovendien heeft de preventieve aanpak zich zowel sociaal als financieel bewezen."

  lees meer

  Interview met Hans Boutellier: "Preventie van achteruit naar voren"

  20 september 2016

  In de ideale wereld van Hans Boutellier, directeur van het Verwey-Jonker Instituut, is het veiligheidsdomein als een voetbalveld. Met justitie als doelman, die de spelers in het veld overziet en stimuleert om hun rol te spelen. Door die taakverdeling zal de druk die op justitie rust, afnemen.

  lees meer

  Voorstel wijziging wetsvoorstel ANPR

  08 september 2016

  Kentekengegevens tot 4 weken maximaal bewaren. Dit voorstel is door minister Van der Steur in de tweede nota van wijziging bij het ANPR wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer.

  lees meer

  Secondant: Waar de noodzaak ontbreekt, moeten camera’s wijken!

  01 juni 2016

  Moeten we een wildgroei van camera’s en drones vrezen? Het is niet ondenkbaar dat de inwerkingtreding van het nieuwe artikel 151c van de Gemeentewet tot zo’n wildgroei leidt. Dat schrijven Berenschot-adviseurs Mariska Peeters, Annerie Lotterman en André Oostdijk in hun artikel op Secondant op 11 mei 2016. Maar volgens Ad Schreijenberg die reageert op hun artikel, zal het zo’n vaart niet lopen. Want gemeenten hebben er baat bij om dit dure middel zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten.

  lees meer

  Camera in beeld

  11 maart 2016

  Veel ondernemers gebruiken camera's voor het houden van toezicht en het beveiligen van panden en goederen. Help de politie met uw camerabeelden en doe mee met het project 'Camera in Beeld'.

  lees meer