Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Filter nieuwsberichten

  Bezuinigingen op het CCV afgewend dankzij amendement VVD en CDA

  22 december 2017

  De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. "Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen", aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

  lees meer

  Ede zet bodycam in tijdens horecanachten

  06 december 2017

  De gemeente Ede begint dit weekend met het project 'De Confrontatie'. Medewerkers van de politie en toezichthouders dragen in het weekend bodycams waarmee ze drankmisbruik van minderjarige jongeren vastleggen. Dit met het doel om het misbruik aan te pakken.

  lees meer

  Eerste Kamer steunt bewaren kentekengegevens

  22 november 2017

  Kentekengegevens van voertuigen die langs de openbare weg op bepaalde locaties een ANPR-camera passeren, mogen 4 weken worden bewaard. Een wet van die strekking is gisteren door de Eerste Kamer aanvaard.

  lees meer

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  Proef in Venray-Gennep met camera in woning tegen inbraak

  08 augustus 2017

  De politie in de regio Venray-Gennep start in oktober een proef met tijdelijke camerabewaking in woningen. Het gaat hierbij om woningen waar recent een inbraak is geweest of woningen waar de kans groot is dat een inbraak wordt gepleegd, bijvoorbeeld vanwege de afgezonderde ligging.

  lees meer

  Bodycams op Stratumseind

  26 juli 2017

  Vanaf eind september gaat de politie 3 maanden experimenteren met bodycams in de Eindhovense uitgaansstraat Stratumseind. Oost-Brabant is een van de 32 regio's waar de proef gaat lopen. In totaal worden landelijk 500 bodycams van verschillende types uitgeprobeerd.

  lees meer