Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Succesvolle inzet Liveview in Arnhem

Mede dankzij de inzet van Liveview hebben politieagenten deze week 2 mannen aangehouden, na een inbraak bij een garagebedrijf op industrieterrein IJsseloord.

Ne een melding van de inbraak keek de politie live mee via Liveview, dat zijn live-camerabeelden van bedrijven. Daarop was te zien in welke auto de verdachten wegreden. Agenten waren binnen 5 minuten ter plaatse en na een korte achtervolging konden ze de verdachten aanhouden.

Wat kun je als ondernemer zelf doen?

Het garagebedrijf in Arnhem is beveiligd met camera’s die aangesloten zijn bij een particulier beveiligingsbedrijf via Liveview. Deze camerabeelden worden live gedeeld met de politie, zodat er sneller en beter kan worden gereageerd  bij inbraken en overvallen.

Volgens David Groen, teamchef van het Operationeel Centrum (meldkamer) in Oost-Nederland, gebeurt het steeds vaker dat verdachten zo worden betrapt. "Steeds meer particulieren en bedrijven zijn met camera’s aangesloten bij een particuliere alarmcentrale. Door Liveview zijn beelden direct beschikbaar op de operationele centra. Landelijk zien we dat het aantal aangesloten camera’s toeneemt, en dat leidt dan ook vaker tot een aanhouding. Liveview is bedoeld om verdachten op heterdaad aan te houden."

Tips voor ondernemers

Groen heeft op politie.nl ook nog wat tips voor ondernemers. "Zorg dat je systeem op orde is. Een goede kwaliteit van de beelden is belangrijk voor de bruikbaarheid voor de politie."  Daarnaast adviseert de politie ondernemers om zich niet alleen aan te sluiten bij een particuliere alarmcentrale die in verbinding staat met de politie, maar om ook te zorgen dat beelden van beveiligingscamera’s gedeeld kunnen worden. Deze alarmcentrales kunnen de beelden via Liveview direct delen met het operationeel centrum van de politie. Er kan dan live meegekeken worden bij een alarmmelding.

Nieuwsgierig naar Liveview?

Ellie Lust, woordvoerder van de Nationale politie, vertelt u in anderhalve minuut over het succes van Liveview bij het pakken van daders na een inbraak, overval of bedreiging met geweld.