Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Slimme camera's langs het spoor

Prorail gaat zo'n 100 extra slimme, mobiele camera's plaatsen op hotspots. Bijna driekwart van de camera’s wordt ingezet tussen Eindhoven en Amsterdam.

Slimme software

De nieuwe camera’s zijn uitgerust met slimme software die afwijkend, gevaarlijk en ongebruikelijke situaties op het spoor sneller en automatisch waarnemen. ProRail zet de camera’s in om spoorlopers, vandalen, suïcidalen, spoorboomduikers en andere onbevoegden rond het spoor te registreren en waar mogelijk aanpakken.

Dag en nacht toezicht 

Vanuit de meldkamer in Utrecht is er dag en nacht toezicht op tientallen hotspots met mobiele en vaste camera’s. Zodra de camera afwijkend gedrag signaleert, wordt de centralist in de meldkamer gewaarschuwd. De centralist kan dan contact opnemen met de hulpdiensten of stuurt de met GPS uitgeruste incidentenbestrijders erop af.

Met de informatie op deze website helpt het CCV gemeenten en ondernemers de juiste keuzes te maken op het gebied van cameratoezicht. Zo helpt het afwegingskader bijvoorbeeld bij de besluitvorming over het wel of niet inzetten van cameratoezicht.