Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Proef in Venray-Gennep met camera in woning tegen inbraak

De politie in de regio Venray-Gennep start in oktober een proef met tijdelijke camerabewaking in woningen. Het gaat hierbij om woningen waar recent een inbraak is geweest of woningen waar de kans groot is dat een inbraak wordt gepleegd, bijvoorbeeld vanwege de afgezonderde ligging.

Hiermee hoopt de politie vaker inbrekers op heterdaad te betrappen, zo meldt De Limburger.

Tijdelijk

Hoeveel camera’s de politie gaat inzetten en waar dat gebeurt, maakt de politie niet bekend. Maar het is wel bekend dat de camera’s tijdelijk in een woning komen, hooguit voor de duur van enkele maanden. Daarna worden ze in andere woningen geplaatst. Ze kunnen 360 graden draaien en zijn voorzien van bewegingssensoren. In geval van een inbraak krijgt de bewoner een melding op zijn smartphone en kan hij de politie waarschuwen.

Gevoel van veiligheid

De politie hoopt dat als de nieuwe aanpak bekend wordt, criminelen het gebied gaan mijden. Naast het op die manier afschrikken van inbrekers en de pakkans van inbrekers verhogen, wil de politie ook het gevoel van veiligheid terugbrengen bij mensen die slachtoffer zijn geweest van een inbraak.

Huis beveiligen en inbraak tegengaan?

Op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u preventietips en adviezen om uw huis beter te beveiligen en inbraak tegen te gaan.

Ook ondersteunt het CCV gemeenten bij het maken van een integrale aanpak tegen woninginbraken. Meer weten? Kijk bij het onderwerp woninginbraak.