Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Pilot flexibel cameratoezicht in Utrecht succesvol

De kracht van flexibel cameratoezicht zit in de korte klap die je hiermee kan uitdelen. Bij hardnekkige problemen kan snel voor verlichting worden gezorgd worden, mits aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. Dat blijkt uit een evaluatie van diverse pilots met flexibel cameratoezicht in de gemeente Utrecht.

Autokraak en drugsoverlast

In deze pilot is flexibel cameratoezicht ingezet tegen autokraak en drugsoverlast. En om overlast en criminaliteit door jongeren aan te pakken. Er zijn gebieden waar de problemen niet uitsluitend gerelateerd zijn aan de functies die er gevestigd zijn. Deze plekken kennen vaak pieken in overlast en criminaliteit, bijvoorbeeld tijdens de donkere dagen van het jaar (autokraak) of juist in de warmere maanden (jongerenoverlast).

In dit soort gebieden is vast cameratoezicht niet proportioneel, maar kunnen flexibele camera’s wel kortdurend en effectief ingezet worden. Over het algemeen lijkt de inzet in korte tijd voor vermindering van de problematiek gezorgd te hebben.

Neem contact op met CCV-adviseur Rodney Haan bij vragen over de (beleids)implementatie van cameratoezicht. Hij geeft u graag advies.