Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


KHN roept horecabedrijven op beveiligingscamera aan te melden bij politie

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) doet een oproep aan haar leden om beveiligingscamera’s aan te melden bij te politie. Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven.

Camera in Beeld

'Camera in Beeld' is een initiatief van de politie. De politie inventariseert waar camera's hangen en zet de informatie in een databank. Bij een inbraak, overval of andere misdrijf  kan de politie met de gegevens uit de databank snel kijken of de dader op beeld staat. De politie kijkt niet live met mee.

Ondertussen staan er al ruim 190.000 cameraposities in de databank en is het een belangrijk onderdeel van de opsporing geworden. En met positieve resultaten. De gegevens van de databank staat op een beveiligde omgeving van het politie netwerk en zijn alleen beschikbaar voor geautoriseerde mensen binnen de opsporing. 

Horecabedrijven kunnen hun beveiligingscamera('s) aanmelden via politie.nl/cib, de QR-code uit de politieflyer scannen en contact opnemen met de wijkagent.

Zorg ervoor dat de beelden van jouw beveiligingscamera('s) geschikt zijn voor opsporing. Met de 9 punten voor excellent cameratoezicht van de politie en het OM vergroot je de kans op geschikte beelden voor heterdaadkracht, opsporing en vervolging.