Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


“Feilichheid? Wy dogge mei!”

“Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!” De oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het CCV ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen zijn geselecteerd. 

Een van de geselecteerde inzendingen was die van de provincie Friesland. Sipke van der Meulen van provincie Fryslân aarzelde geen moment toen hij het aanbod van het CCV zag. “Ik dacht: ik waag een schot. Want ik heb wel een idee waar wij een CCV’er voor willen inzetten”, vertelt Van der Meulen. “Feilichheid? Wy dogge mei! Oftewel vrij vertaald: Veiligheid? Wij doen mee!”

Verkeersveiligheid

Van der Meulen legt zijn ziel en zaligheid in de Friese verkeersveiligheid. “Want zolang er slachtoffers zijn, is het een issue”, zo stelt hij. Verkeersveiligheid is tevens het onderwerp waarvoor hij een CCV’er zou inzetten. “CCV’ers hebben veel ervaring op het gemeentelijk veiligheidsbeleid. Wij hebben bij de provincie veel ervaring met verkeersveiligheid, zowel fysiek als gedrag. We gaan samen met het CCV ontdekken hoe we de verbinding en samenwerking in de regio verder vorm kunnen geven”, aldus Van der Meulen.

Aan de slag

De komende maanden gaan de CCV-adviseurs aan de slag met de geselecteerde projecten, waaronder het project over verkeersveiligheid van de provincie Fryslân. Wil je meer weten? Neem dan contact op met CCV-adviseur Leonie Aarsen op leonie.aarsen(at)hetccv.nl of te bellen met 06 27 067 400.