Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Excellent Camera Toezicht gestart in Amsterdam-Noord

In samenwerking met het Platvorm Veilig Ondernemen Amsterdam Amstelland (PVO AA), de politie, het stadsdeel Amsterdam-Noord en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is in Amsterdam-noord gestart met het project Excellent Cameratoezicht. 

Het project is een initiatief van de rijksoverheid, de politie, het CCV en het Platform Criminaliteitsbeheersing. Het doel is ondernemers op te roepen te zorgen voor betere camerabeelden die bijdragen aan het oplossen van misdrijven. Om verdachten snel te kunnen opsporen en vervolgen, zijn beelden van camera’s van groot belang, echter meer dan 50% van de beelden kan níet door politie en Openbaar Ministerie worden gebruikt. De beelden zijn van te slechte kwaliteit. 

In Amsterdam-Noord werden bijna alle winkels bezocht met het verzoek zich in te laten schrijven voor de gratis scan. Elk bedrijf in Amsterdam-Noord kan zich tot 31 augustus opgeven. “Vandaag was een groot succes vooral door de samenwerking met de politie, het PVO AA en het stadsdeel. Iedere ondernemer in het gebied werd ondervraagd. We kregen een hoop positieve reacties”, vertelt Maarten Duijn, adviseur veilig ondernemen van het CCV en verbonden aan het PVO AA. Winkeliers die een gratis scan van hun camera’s aanvragen, krijgen bezoek van een onafhankelijke adviseur van het CCV. Die kijkt of het aanwezige camerasysteem geschikt is voor de minimale eisen van heterdaadkracht, opsporing en vervolging én dus voldoet aan Excellent Cameratoezicht. 

In 9 stappen naar Excellent Cameratoezicht 

Aan de hand van 9 punten – die samen met de politie zijn opgesteld – wordt onder andere gekeken naar de beeldkwaliteit, camerapositie, opslag en het systeem. 
De ondernemer krijgt direct praktische tips over wat men zelf kan doen om (nog) meer te halen uit het camerasysteem. Soms zijn met kleine aanpassingen grote verschillen mogelijk. 
Benieuwd of jouw camerasysteem voldoet aan de minimale eisen? Vraag direct de gratis scan aan via https://veiligondernemenbeginthier.nl/excellent-cameratoezicht.