Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Cameratoezicht in Hengelo werkt goed

In het centrum van Hengelo werkt het cameratoezicht goed. Dit blijkt uit een evaluatie over de periode 2013-2016. Het gemeentebestuur verlengt de inzet van de camera’s in elk geval tot en met 2021, bericht Tubantia.

Positieve bijdrage

De camera's leveren een positieve bijdrage aan de veiligheid in het centrumgebied, is de conclusie van de evaluatie. "Het is een nuttig en noodzakelijk instrument gebleken, zowel in preventief als in repressief opzicht." Zo arriveren de 'openbare orde teams' van de politie vaak op het juiste moment op de juiste plaats om te voorkomen dat situaties uit de hand lopen.

Ook bij de opsporing spelen de camera's een belangrijke rol. "Ze leggen incidenten goed vast en de beelden zijn vaak zeer bruikbaar en soms essentieel voor de opsporing."

Extra camera

De politie vindt een verbetering en uitbreiding van het gemeentelijk cameratoezicht daarom noodzakelijk 'om ook in de toekomst veilig en gezellig in Hengelo te kunnen uitgaan.' Het college van B&W is ook van plan de 6 huidige camera’s uit te breiden met een extra camera. Daarnaast worden 2 camera’s verplaatst.

Het CCV helpt

Met de informatie bij het onderwerp Cameratoezicht geeft het CCV houvast aan gemeenten en ondernemers bij het maken van de juiste keuzes bij het invoeren van cameratoezicht. Zo helpt het afwegingskader bijvoorbeeld bij de besluitvorming over het wel of niet inzetten van cameratoezicht. Rodney Haan graag uw vragen over de (beleids)implementatie van cameratoezicht en geeft hij u advies.