Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Cameratoezicht in Hengelo werkt goed

  11 mei 2017

  In het centrum van Hengelo werkt het cameratoezicht goed. Dit blijkt uit een evaluatie over de periode 2013-2016. Het gemeentebestuur verlengt de inzet van de camera’s in elk geval tot en met 2021, bericht Tubantia.

  lees meer

  Inschrijving Hein Roethofprijs 2017 van start

  26 april 2017

  Kent u een goed Nederlands initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan snel aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar krijgt 20.000 euro om het project verder uit te bouwen en een kunstwerk.

  lees meer

  Cameratoezicht op CCV-site

  12 april 2017

  Het onderwerp cameratoezicht vindt u vanaf nu weer op de CCV-website. Zo'n 3 jaar geleden kwam voor cameratoezicht een themasite ter beschikking. De reden hiervoor was dat de vormgeving nauw moest aansluiten op de doelgroep.

  lees meer

  Amsterdamse politie start met proef bodycam

  17 februari 2017

  De politie in Amsterdam begint binnenkort met een proef waarbij agenten bodycams gaan dragen. Als de proef een succes is, worden meer agenten met de camera's uitgerust. De camera's worden eerst gebruikt bij noodhulpsituaties en soms door wijkagenten.

  lees meer

  Mogelijke meerwaarde voor bodycams?

  27 januari 2017

  Invoering van de bodycam door de politie leidt niet altijd tot gewenste effecten als vermindering van het aantal klachten en geweldgebruik door politie en gebruik van opnames voor opsporing. Dit blijkt uit een internationaal literatuuronderzoek uitgevoerd door Sander Flight in opdracht van Politie en Wetenschap.

  lees meer

  Bodycams bij de politie

  06 januari 2017

  Een aantal eenheden van de politie hebben al ervaringen opgedaan met het toepassen van bodycams. De politie acht de tijd rijp om bodycams breder uit te rollen binnen de eenheden in Nederland.

  lees meer

  Secondant: terugblik op 2016 in 10 hoogtepunten

  04 januari 2017

  De wijk-GGD’er vult het hiaat op tussen zorg en veiligheid. De organisatoren van Lowlands scherpen de eisen van hun vergunningaanvragen scherper aan om de risico’s te verkleinen. In het Rotterdamse Tussendijke belt de gemeente aan bij ieder huishouden om de wijk te verbeteren.

  lees meer

  Bezuinigingen op criminaliteitspreventie van de baan

  09 december 2016

  Het CCV is verheugd dat de Tweede Kamer gistermiddag de aangekondigde bezuinigingen op het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid ongedaan heeft gemaakt. Via een aangenomen amendement op de begroting van Veiligheid en Justitie heeft de Kamer geregeld dat er extra geld wordt uitgetrokken voor criminaliteitspreventie.

  lees meer