Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  Proef in Venray-Gennep met camera in woning tegen inbraak

  08 augustus 2017

  De politie in de regio Venray-Gennep start in oktober een proef met tijdelijke camerabewaking in woningen. Het gaat hierbij om woningen waar recent een inbraak is geweest of woningen waar de kans groot is dat een inbraak wordt gepleegd, bijvoorbeeld vanwege de afgezonderde ligging.

  lees meer

  Bodycams op Stratumseind

  26 juli 2017

  Vanaf eind september gaat de politie 3 maanden experimenteren met bodycams in de Eindhovense uitgaansstraat Stratumseind. Oost-Brabant is een van de 32 regio's waar de proef gaat lopen. In totaal worden landelijk 500 bodycams van verschillende types uitgeprobeerd.

  lees meer

  Cameratoezicht in Hengelo werkt goed

  11 mei 2017

  In het centrum van Hengelo werkt het cameratoezicht goed. Dit blijkt uit een evaluatie over de periode 2013-2016. Het gemeentebestuur verlengt de inzet van de camera’s in elk geval tot en met 2021, bericht Tubantia.

  lees meer

  Inschrijving Hein Roethofprijs 2017 van start

  26 april 2017

  Kent u een goed Nederlands initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan snel aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar krijgt 20.000 euro om het project verder uit te bouwen en een kunstwerk.

  lees meer

  Cameratoezicht op CCV-site

  12 april 2017

  Het onderwerp cameratoezicht vindt u vanaf nu weer op de CCV-website. Zo'n 3 jaar geleden kwam voor cameratoezicht een themasite ter beschikking. De reden hiervoor was dat de vormgeving nauw moest aansluiten op de doelgroep.

  lees meer

  Amsterdamse politie start met proef bodycam

  17 februari 2017

  De politie in Amsterdam begint binnenkort met een proef waarbij agenten bodycams gaan dragen. Als de proef een succes is, worden meer agenten met de camera's uitgerust. De camera's worden eerst gebruikt bij noodhulpsituaties en soms door wijkagenten.

  lees meer

  Mogelijke meerwaarde voor bodycams?

  27 januari 2017

  Invoering van de bodycam door de politie leidt niet altijd tot gewenste effecten als vermindering van het aantal klachten en geweldgebruik door politie en gebruik van opnames voor opsporing. Dit blijkt uit een internationaal literatuuronderzoek uitgevoerd door Sander Flight in opdracht van Politie en Wetenschap.

  lees meer