Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Filter nieuwsberichten

  Dalende trend geregistreerde misdrijven

  18 januari 2019

  De politie heeft gisteren de criminaliteitscijfers en reactietijden over 2018 gepubliceerd. Net als voorgaande jaren is ook in 2018 het aantal geregistreerde misdrijven gedaald, in dit geval met 6,1% ten opzichte van 2017. In totaal registreerde de politie 766.638 misdrijven.

  lees meer

  Minister van Justitie en Veiligheid trapt ‘Excellent Cameratoezicht’ landelijk af bij Action Haarlem

  10 januari 2019

  50% van de beelden van particuliere en private camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen van verdachten. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus geeft daarom vandaag bij Action in Haarlem het startschot voor de landelijk uitrol van ‘Excellent Cameratoezicht’. Het project is een initiatief van de rijksoverheid, de politie, het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en het Platform Criminaliteitsbeheersing. Het doel is ondernemers op te roepen te zorgen voor betere camerabeelden die bijdragen aan het oplossen van misdrijven.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Honderden camera's voor Rotterdamse haven

  17 oktober 2018

  De Rotterdamse haven pakt criminaliteit aan door honderden camera's te plaatsen. In eerste instantie komen er 227 camera's. Het netwerk kan later worden uitgebreid met nog eens 150 camera's.

  lees meer

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer

  “Feilichheid? Wy dogge mei!”

  30 augustus 2018

  “Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!” De oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het CCV ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen zijn geselecteerd.

  lees meer