Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Doe eens lief

  21 maart 2019

  In deze blog van directeur Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaat hij in op onverdraagzaamheid. 'Als ik iets onacceptabel vind, is het wel agressief of onbeschoft gedrag tegenover mensen die gewoon hun werk doen." #doeslief

  lees meer

  Alle burgemeesters krijgen nieuw veiligheidspakket

  06 februari 2019

  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het eerste Veiligheidspakket voor burgemeesters uitgereikt aan de nieuwe burgemeester van het Gelderse Heerde, Jacqueline Koops-Scheele. Vanaf nu krijgt elke burgemeester zo’n pakket.

  lees meer

  Dalende trend geregistreerde misdrijven

  18 januari 2019

  De politie heeft gisteren de criminaliteitscijfers en reactietijden over 2018 gepubliceerd. Net als voorgaande jaren is ook in 2018 het aantal geregistreerde misdrijven gedaald, in dit geval met 6,1% ten opzichte van 2017. In totaal registreerde de politie 766.638 misdrijven.

  lees meer

  Minister van Justitie en Veiligheid trapt ‘Excellent Cameratoezicht’ landelijk af bij Action Haarlem

  10 januari 2019

  50% van de beelden van particuliere en private camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen van verdachten. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus geeft daarom vandaag bij Action in Haarlem het startschot voor de landelijk uitrol van ‘Excellent Cameratoezicht’. Het project is een initiatief van de rijksoverheid, de politie, het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en het Platform Criminaliteitsbeheersing. Het doel is ondernemers op te roepen te zorgen voor betere camerabeelden die bijdragen aan het oplossen van misdrijven.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Honderden camera's voor Rotterdamse haven

  17 oktober 2018

  De Rotterdamse haven pakt criminaliteit aan door honderden camera's te plaatsen. In eerste instantie komen er 227 camera's. Het netwerk kan later worden uitgebreid met nog eens 150 camera's.

  lees meer