Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Filter nieuwsberichten

  Analyse veiligheid in verkiezingsprogramma’s grote steden: Grotere rol voor wijkagent en inwoner

  08 maart 2018

  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft het CCV de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen uit de grote steden geanalyseerd* op het onderwerp veiligheid. Uit de analyse blijkt dat politieke partijen veel aandacht hebben voor de politie in het algemeen en de wijkagent in het bijzonder. Ook willen veel partijen inwoners stimuleren een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun eigen wijk.

  lees meer

  Slimme camera's langs het spoor

  02 februari 2018

  Prorail gaat zo'n 100 extra slimme, mobiele camera's plaatsen op hotspots. Bijna driekwart van de camera’s wordt ingezet tussen Eindhoven en Amsterdam.

  lees meer

  Pilot flexibel cameratoezicht in Utrecht succesvol

  30 januari 2018

  De kracht van flexibel cameratoezicht zit in de korte klap die je hiermee kan uitdelen. Bij hardnekkige problemen kan snel voor verlichting worden gezorgd, mits aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. Dat blijkt uit een evaluatie van diverse pilots met flexibel cameratoezicht in de gemeente Utrecht.

  lees meer

  Het CCV start met CCV-academie

  22 januari 2018

  Wie zich wil verdiepen in veiligheid en leefbaarheid kan vanaf nu terecht bij de CCV-academie. Dé centrale plek voor scholingsmogelijkheden bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Op hetccv.nl/academie zijn alle CCV-trainingen en e-learnings in één oogopslag zichtbaar.

  lees meer

  Twente start proef met drone

  16 januari 2018

  In Twente is gestart met 'Next Level': een automatische drone om goedkoop, stil, snel en veilig in te grijpen bij criminaliteit en fysieke veiligheidsrisico’s.

  lees meer

  Bezuinigingen op het CCV afgewend dankzij amendement VVD en CDA

  22 december 2017

  De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. "Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen", aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

  lees meer

  Ede zet bodycam in tijdens horecanachten

  06 december 2017

  De gemeente Ede begint dit weekend met het project 'De Confrontatie'. Medewerkers van de politie en toezichthouders dragen in het weekend bodycams waarmee ze drankmisbruik van minderjarige jongeren vastleggen. Dit met het doel om het misbruik aan te pakken.

  lees meer

  Eerste Kamer steunt bewaren kentekengegevens

  22 november 2017

  Kentekengegevens van voertuigen die langs de openbare weg op bepaalde locaties een ANPR-camera passeren, mogen 4 weken worden bewaard. Een wet van die strekking is gisteren door de Eerste Kamer aanvaard.

  lees meer

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer