Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht

Documenten

Filter zoekresultaten

De mogelijke meerwaarde van bodycams voor politiewerk

27 januari 2017

Invoering van de bodycam door de politie leidt niet altijd tot gewenste effecten als vermindering van het aantal klachten en geweldgebruik door politie en gebruik van opnames voor opsporing. Dat blijkt uit dit internationale literatuuronderzoek van Sander Flight in opdracht van Politie en Wetenschap.

lees meer

In een paar stappen naar effectief cameratoezicht

11 mei 2016

Gaan we een wildgroei aan camera’s en drones beleven? Want de samenleving heeft behoefte aan veiligheid en de wetswijziging van artikel 151c Gemeentewet maakt de inzet van camera's alleen maar makkelijker. Dit stellen auteurs Mariska Peeters, Annerie Lotterman en André Oostdijk in Secondant.

lees meer

Beleidsregels cameratoezicht

10 februari 2016

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft op de dag van de privacy beleidsregels cameratoezicht gepubliceerd. De beleidsregels helpen organisaties bij de privacyafweging die zij moeten maken als ze camera's willen inzetten.

lees meer

Drones en privacy

11 december 2015

In november 2015 heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie een handleiding gepubliceerd over vragen omtrent de privacy-aspecten die aan het gebruik van drones zijn verbonden.

lees meer

Cameratoezicht in Nederland

20 december 2013

Onderzoek door de DSP-groep naar de verschillende vormen van cameratoezicht. Aan de orde komen hierbij onder andere: de doelen van cameratoezicht, de wijze van organiseren en de samenwerking daarbij, het delen van camerabeelden met derden, de juridische (on)mogelijkheden, de kostens en de effectiviteit.

lees meer

Changing Landscapes of Surveillance

06 november 2013

Sinds de aanslagen van 9/11 zien we een toename van zowel het aantal en type van surveillance technologieën in de publieke ruimte. Een aanleiding voor deze ontwikkeling is de overtuiging dat dit soort technologieën daadwerkelijk helpen.

lees meer