Product toegevoegd aan winkelmand
 

Buurtpreventie


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: Straatrovers zijn opvallend jong en actief

  28 november 2022

  Vergeleken met andere plegers van high impact crimes– woninginbrekers en overvallers – zijn straatrovers een opvallende groep. Dit schrijven onderzoekers van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) in Secondant. Zo beginnen zij hun criminele carrière vaak al vroeg en de recidive onder deze groep is relatief hoog. Waarin…

  Lees meer

  Meeste criminaliteitspreventie in Zuid-Nederland

  10 oktober 2022

  Inwoners van Zuid-Nederland (Noord-Brabant en Limburg samen) doen vaker aan criminaliteitspreventie dan mensen in de andere landsdelen. Ze letten beter op hun spullen, beveiligen hun woning beter en doen vaker aan buurtpreventie. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

  Lees meer

  Start inschrijving Hein Roethofprijs

  12 april 2022

  Ken je een goed initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar ontvangt €20.000 om het project verder uit te bouwen.

  Lees meer

  Hoe staat jouw gemeente tegenover buurtpreventie?

  27 oktober 2021

  De toekomst waarin buurtpreventie bijdraagt aan betere en veiligere buurten is al begonnen. Hoe staan gemeenten eigenlijk tegenover deze initiatieven? Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is op zoek naar het ideaalbeeld. Praat jij ons namens jouw gemeente bij op 24 november of 1 december?

  Lees meer

  Secondant: ‘Hier is je kunstenaar’

  08 oktober 2021

  In Secondant vertellen politiemedewerkers Marjon van Gelderen en Arnoud Grootenboer over de Social Design Politie. Daarbij werken wijkagenten en kunstenaars samen aan een creatieve aanpak van problemen in de wijk. De Social Design Politie is een vrijhaven voor dwarsdenkers. “Laat het maar even onduidelijk zijn en weet het gerust even niet.”

  Lees meer

  Tip voor de Week van de Veiligheid: Geurcampagne Vreemd?!

  24 september 2021

  De gemeente Houten heeft vlak voor de zomer de campagne Vreemd?! gelanceerd. Deze campagne is bedacht om inwoners bewust te maken van vreemde zaken in hun omgeving. Het eerste deel van deze campagne is gericht op het herkennen van signalen van een drugslab. 

  Lees meer

  Buurtbemiddeling lost al 25 jaar burenruzies succesvol op

  03 september 2021

  De maand september staat in het teken van het 25-jarig bestaan van buurtbemiddeling. Volgens een inschatting van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) werden in die tijd ruim 180.000 conflicten tussen buren gemeld bij de buurtbemiddelingsorganisaties. Het lukt buurtbemiddelaars om in 7 van de 10 situaties buren te helpen…

  Lees meer

  Hoe inbraakveilig is jouw woning? Doe de Veilig Wonen Scan

  01 juni 2021

  De Veilig Wonen Scan is een nieuw initiatief van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Aan de hand van 10 vragen geeft de scan informatie en tips voor hoe je inbrekers buiten de deur houdt. Én een indicatie van hoe jouw woning scoort op inbraakveiligheid, plus hoe je dat kunt…

  Lees meer

  Secondant: ‘We moeten de kracht van de wijk inzetten!’

  22 februari 2021

  De voormalige wijkagenten Joost-Jelmer Kasper en Wilco Berenschot van het team Gebiedsgebonden Politie vertellen in Secondant over hun werk. Ze trekken door Nederland en gaan in gesprek over de veiligheid in de wijken met bewoners, ondernemers en politiecollega’s. 

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid